Vegaaninen Cookie Dough -jäätelö.
Markettien vegaaninen jäätelövalikoima alkaa ollan varsin mukava mutta jokin itsetehdyssä jäätelössä kiehtoi. Ehkä se, että saa juuri sen määrän ”hiluja” sekaan, kuin haluaa 😉
Kotitekoinen jäätelö onnistuu täydellisesti ilman jäätelökonettakin eli ei kun kokeilemaan.
Tarvitset:
PIPARITAIKINA
50 g margariinia
1,5 rkl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
50 g (noin 0,5 dl) tummaa suklaata
2 rkl kaurajuomaa
JÄÄTELÖ
5 dl soijavispiä
1 tlk kondensoitua kookosmaitoa
tummaa suklaata
1. Aloita valmistamalla taikina. Vatkaa sekaisin huoneenlämpöinen margariini sekä sokeri. Lisää joukkoon kaurajuoma ja vehnäjauhot, sekoita hyvin. Rouhi suklaa ja sekoita se muiden raaka-aineiden joukkoon. Laita taikina jääkaappiin odottamaan.
2. Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Kääntele vaahdon joukkoon kondensoitu kookosmaito. Mikäli haluat, voit rouhia myös jäätelön sekaan erikseen suklaata.
3. Muotoile taikinasta palloja ja lisää jäätelövaahdon sekaan.
4. Kaada ”massa” kahden litran vuokaan ja siirrä pakkaseen. Pakasta ainakin 6 tuntia, mieluiten jopa yönyli. Ota jäätelö huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua, jotta se ehtii hieman pehmetä.