Mausteinen tofukeitto.
Kysyin taannoin eräässä Facebookin vegaaniryhmässä, millaisia reseptejä netistä haetaan. Moni vastasi etsivänsä reseptejä, jotka ovat suoraan yhdelle henkilölle. Tulen jatkossakin tekemään esimerkiksi laatikkoruokia ja muita ”isompia” ruokia mutta silloin tällöin yhden annoksen ruokia.
Tämä helppo mausteinen tofukeitto sopii juuri tällaisiin sateisiin päiviin lämmittäjäksi. Takuuvarma tukkoisen nenän avaaja!
Tarvitset:
noin 120 g tofua (käytin itse Jalotofun maustamatonta tofua)
noin 20 g nuudelia (tykkään itse riisinuudelista ja käytin sitä tässäkin)
n. puolikkaan punaisen paprikan
keskikokoisen porkkanan
pienen sipulin
tuoretta inkivääriä
chiliä (tuore tai kuivattu)
currya
kurkumaa
mustapippuria
kanelia
kasvisliemikuution
Pilko tofu, paprika, sipuli sekä porkkana mieleisiksesi paloiksi. Jätän itse tässä keitossa kaikki aika isoiksi paloiksi (porkkanan leikkaan tosin ohueksi), mielestäni ne sopivat niin tähän keittoon. Pilko myös pätkä inkivääriä ja chiliä, jätän chilin siemenet pois, jos et halua kovin tulista.
Lorauta kattilan pohjalle tilka oliiviöljyä ja lisää tofupalat joukkoon. Tofuun saa tulla ruskeaa pintaa! Kun olet paistanut tofuun kevyen ruskean pinnan, lisää kattilaan sipuli, porkkana sekä paprika. Sekoita varoen, ettei tofu hajoa, sekoita joukkoon vielä inkivääri ja chili. Lisää sitten vesi (noin 2,5 – 3 desiä) sekä kasvisliemikuutio ja mausteet oman makusi mukaan (kanelia olen laittanut ihan pienen hyppysellisen!).
Keitä kevyellä lämmöllä noin 5 minuuttia, jonka jälkeen lisää nuudeli. Keitto on valmis, kun nuudeli on kypsää.