Baileys-konvehdit.
Kuulun Facebookissa lukuisiin eri ryhmiin, nyt viimeisimpänä liityin jouluihmisten omaan ryhmään. Eräs ryhmän jäsenistä postasi muutama päivä sitten ulkomailta tuoduista Baileys-tryffeleistä ja sen nähtyäni muistin, että kaapista löytyisi Lontoosta ostettu Baileys Almande -likööri.
Vegaaninen Baileys on nimensämukaisesti mantelipohjainen ja mielestäni maku onkin karvasmantelia muistuttava. Ja kermainen Baileysille tyypilliseen tapaan.
Reseptillä tulee abouttirallaa 16 konvehtia, riippuen toki siitä, minkä kokoisia teet. Minun mielestäni pienempiä pallukoita on helpompi pyöritellä kuorrutesuklaassa.
Käytin itse Plantin vispautuvaa kermaa, joka on koostumukseltaan todella jämäkkää ja sitä tosiaan meni tuo kaksi desiä. Juoksevampaa vispikermaa (esimerkiksi Alpro) käyttäisin maltillisemmin, about yhden desin.
Tarvitset:
TRYFFELIT
350 g tummaa suklaata
2 dl Planti-vispikermaa
0,5 dl Baileys Almande -juomaa
KUORRUTE
150 g tummaa suklaata
mantelirouhetta
1. Pilko suklaa kulhoon ja kuumenna mikrossa muutamia kymmeniä sekunteja kerrallaan. Sekoita välissä ja jatka sulatus-sekoitusrumbaa, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
2. Sekoita sulan suklaan sekaan vispikerma ja Baileys. Siirrä massa noin pariksi tunniksi jääkaappiin.
3. Muotoile massasta palloja ja siirrä pallot sitten vielä hetkeksi jääkaappiin. Tämä siksi, että massa sulaa todella nopeasti käsissä pyöritellessä ja helpommin dipattavaa se on hieman jäähtyneenä.
4. Sulata kuorrutteen suklaa. Dippaa tryffelit suklaassa haarukkaa apuna käyttäen. Asettele tryffelit leivinpaperilla vuoratun lautasen päälle ja ripottele päälle mantelirouhetta.
Koska reseptin tryffelit eivät ole temperoituja, sulavat ne huoneenlämmössä helposti. Säilytä siis valmiit tryffelit jääkaapissa. Niin kauan, kuin ne säilyvät ;)