Bataattirieskat.

Kirjoitin aiemmin siitä, miten elämä on muttunut vegaaniuden myötä. Yksi muuttunut asia on huomattavasti pienentynyt ruokahävikki. Siinä, missä ennen jouduimme heittämään tolkuttomasti ruokaa biojätteeseen niiden vanhennettua, ei enää ruokahävikkiä synny juuri lainkaan. Ainoat biojätteeseen päätyvät elintarvikkeet ovat oikeastaan esimerkiksi paprikoiden kannat. Syömäkelpoista tavaraa pois ei juurikaan päädy.

Välillä kaappiin kuitenkin jää lojumaan raaka-aineita liian pitkäksi aikaa. Siksi käynkin jääkaappia läpi aika ajoin. Tovi sitten kaapista löytyi pari nahistunutta bataattia, joista päätin tehdä tällä kertaa rieskoja.

Tarvitset:

1 kg bataattia soseutettuna

1 dl vehnäjauhoja

0,5 dl kaurahiutaleita

1 rkl suolaa

Bataattirieskat (1).JPG

1. Sekoita kaikki raaka aineet keskenään. Jos taikina on mielestäsi liian löysää, lisää hieman vehnäjauhoja.

2. Jaa taikina pellille rieskoiksi, ohjeella tulee 12 reiluhkoa rieskaa. Taputtele muotoon ja pistele haarukalla rieskoihin reikiä.

3. Paista 250 asteessa 15-20 minuuttia.

koti ruoka-ja-juoma