Härkis-kaalilaatikko.

Viimeisimmässä safkapostauksessa mainitsin viime syksyn ja alkaneen vuoden olleen yhtä härdelliä. Noh, nyt kun härdelli viimein laantui, on ruoanlaittoonkin enemmän aikaa. Ja sitä kaalilaatikon tekoon kuluu pikkaisen enemmän.

Alla olevalla reseptillä saat noin 4 annosta.

Tarvitset:

n. 600 g keräkaalia

60 g täysjyväohraa (tai riisiä)

250 g Härkistä

2 kasvisliemikuutiota

isohkon sipulin

3 valkosipulinkynttä (valkosipuli sopii niiin hyvin kaalilaatikkoon)

suolaa

mustapippuria

DSC_0038.JPG

Aloita säätämällä uuni 180 asteeseen. Pilko kaali mieleisiksesi suikaleiksi, keitä kaalisuikaleita hetki ja lisää sitten joukkoon täysjyväohra sekä kasvisliemikuutiot. Kaalin ja ohran kiehuessa paista Nyhtis pannulla kuivaksi. Miksi ihmeessä? Kun kokeilin kaalilaatikkoa ensimmäistä kertaa Härkiksestä, lisäsin Härkiksen ”kylmilteen” kaalin joukkoon pataan ja Härkiksestä tuli mielestäni aivan liian mössömäistä. Siksi kokeilin nyt paistaa sen aivan kuivaksi pannulla ja toimii! Se ei ole kuivaa enää uunista tultua. Takaisin reseptiin. Lisää pannulle sipuli ja valkosipuli, mausta.

Kun kaali-ohraseos on ”kypsää” kaada se vesineen päivineen (paitsi jos vettä on jäätävästi, kaada siitä hieman pois) uunivuokaan. Sekoita Nyhtis joukkoon. Lorautin päälle vielä hieman agavesiirappia siirapin sijasta. Anna olla uunissa noin tunti. Tarjoile puolukoiden kanssa ♥

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.