Helppo & herkullinen banana bread.

Heippa, ja tervetuloa blogiini!

Jo pitkään mielessä ollut uusi blogini on viimein auki, enkä malta odottaa, että pääsen tuottamaan tänne sisältöä! Ensisijaisesti blogini tulee keskittymään vegaanisiin ruokiin mutta varmasti tulen kirjoittamaan myös vegaanisesta kosmetiikasta ja kaikesta muustakin maan ja taivaan välillä.

Aivan ensimmäisenä haluan jakaa tämän Suomenkin kahvi- ja aamiasipöytiin eksyneen banana breadin reseptin. Banana bread on alunperin Australiasta peräisin oleva ”leipä”, joka vastaa kuitenkin mielestäni enemmän kuivakakkua.

Tästä on tullut yksi mun suosikkileivonnaisista sen helppouden ja ennen kaikkea herkullisuuden takia. Kaiken lisäksi tähän saa sujautettua tummuneet ja muhjuiset banaanit, jotka monesti muuten jäävät syömättä.

Tarvitset:

4 banaania (mahdollisimman tummuneita)

n. 1,5 dl sokeria

100 g margariinia (käytän itse Flora Culinessea)

3,5 dl vehnäjauhoa

1 tl leivivnjauhetta

1 tl vaniljasokeria

pähkinöitä (eivät ole pakollisia)

mausteita oman maun mukaan (käytän itse usein kardemummaa sekä kanelia, joskus myös laventelia)

 

DSC_0025.JPG

Aloita lämmittämällä uuni 180 asteeseen.

Muussaa 3 banaania (jätä neljäs aseteltavaksi leivän päälle) sohjoksi, lisää joukkoon margariini (jos käytät juoksevan sijasta kovaa, sulata se ja anna jäähtyä ennen lisäystä) sekä sokeri ja sekoita nämä keskenään.

Sekoita toisessa astiassa vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä mausteet ja lisää nämä banaanimössön sekaan ja sekoita kunnolla, jotta kaikki aineksen sekoittuvat keskenään. Tämän jälkeen voit halutessasi lisätä sekaan pähkinöitä, käytän itse useimmiten pekaanipähkinöitä. Myös siemenet ja mustikat sopivat tähän!

Kaada taikina vuokaan ja asettele halkaistu banaani taikinan päälle.

Anna leivän olla uunissa noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys hammastikulla.

DSC_0015.JPG

 

Valmista!

koti ruoka-ja-juoma