Joulukuun puuro.

Kyselin viime kuussa mielipiteitänne siitä, kiinnostaako puurojutut. Ei varsinaisesti reseptit mutta uudet idean puuroihin ja tykötarpeisiin. Ja kyllähän siellä käsiä nousi pystyyn.

Tuntuu, että kaltaisiani puuro ja mehukeitto -tyyppejä on hurjasti ja siksi tällaisille uusille ideoille on kysyntää.

Jouluna puurotellaan tietenkin riisipuurolla. Minun mielestä paras riisipuuro tulee manteli- tai kookosmaitoon. Sen sijaan riisimaitoon en suosittele riisipuuroa tehtävän, se ei vaan toimi. Maku jää jollain tapaa tunkkaiseksi.

Perinteisestihän riisipuuro syödään sokeri-kanelisekoituksen kanssa mutta halusin tänä vuonna makustella riisipuuroa hieman eri tilpehööreillä. HeVi-osastolla päädyin nappaamaan mukaan muutamat päärynät, jotka paistoin kevyesti pannulla. Lisäksi annokseen päätyi mukaan ihania ja niin hyvin jouluun sopivia pekaanipähkinöitä.

Päärynät ovat niin makeita, että juuri muuta makeutusta ei puuro kaipaakaan.

Joulukuun puuro (3).JPG

Koti Ruoka ja juoma