Kikherne-lehtikaalisalaatti.

Lehtikaali rynnisti suomalaisiin ruokakauppoihin muutama vuosi sitten. Iltapäivälehtien ruokaosiot sekä ruokablogit täyttyivät lehtikaalisipsien resepteistä. Pikkuhiljaa se on kuitenkin arkipäiväistynyt ja löytänyt paikkansa kotikeittiöistä.

Lehtikaali sisältää runsaasti rautaa, kalsiumia ja proteiinia. Se myös sopii loistavasti evässalaatteihin, sillä se ei nuukahda lainkaan niin kuin vaikkapa perus friseesalaatti. Lehtikaalin maku on voimakas, joten sen kanssa kannattaa yhdistää jokin raikas raaka-aine. Reseptillä saat kaksi annosta herkullista ja täyttävää salaattia.

Tarvitset:

6 isoa lehtikaalin lehteä

1 prk esikeitettyjä kikherneitä (valutettu paino 240 g)

1 dl couscousia

250 g minitomaatteja

2 rkl sokeroimatonta soijagurttia

sitruunan

mustapippuria

kuivattua chiliä

Kikherne-lehtikaalisalaatti.JPG

1. Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Pese lehtikaalin kehdet hyvin. Puristele kunnolla, jotta lehdet hieman pehmenevät. Leikkaa lehtiruoti (lehtiruotikin toki on syötävä, mielestäni se on kuitenkin ilman kypsytystä salaatissa liian kova. Jemmaan nämä myöhempää käyttöä varten, ja ymppään smoothien joukkoon myöhemmin. Näin hävikkiä ei synny) ja pienennä hieman lehtiä.

3. Valuta kikherneet, pese ja puolita tomaatit. Sekoita keskenään lehtikaali, valmis couscous, kikherneet sekä tomaatit. Purista sitruunasta mehu joukkoon.

4. Lisää lopuksi loraus maustamatonta ja sokeroimatonta soijagurttia. Mausta jauhetulla mustapippurilla sekä kuivatulla chilillä. Oman salaattini kruunasi vielä tahinekastike.

 

Miten sinä käytät lehtikaalia? Vinkit kehiin!

koti ruoka-ja-juoma