Koin kasviksen.
Reilu viikko sitten Konepajan Brunossa vietettiin mahtava lauantai Koe Kasvis -ruokatapahtuman merkeissä. Lippuarvonnan yhteydessä kirjoittelinkin jo, miten mahtavaa mielestäni on, että tämän vuoden puolella on järjestetty jo kaksi (!!!) vegaani- ja kasvisruokaan keskittyvää tapahtumaa. Ja kyllä olivat nämäkin hyvät messut, hyvät esiintyjät ja hyvät näytteilleasettajat. Kiitos OFRD Oy 🙂
♥♥♥
Sauli oli taas hurruutellut jäätelöä täynnä olevan jätskibiilinsä kanssa paikalle maistattamaan kävijöillä Kolmen kaverin kolmea vegaanista jätskiä. Sanat ei edes riitä kertomaan, miten hyviä nämä ovat. Suklaa-pähkinä-kinuskihässäkkä on ehdoton suosikkini. Kinuskin kanssa ei ole säästelty ja se on hyvä se!
Olinkin varsin iloinen kuullessani, että suunnitteilla on kaksi uutta kivaa ja jänskää vegaanijäätelöä! Seuraamalla blogiani saat selville, millaista on tulossa ja milloin.
Toinen minut iloiseksi saava asia oli, kun Sauli kertoi, että Kolme kaveria ei hoppuile ja hosu tuotteidensa kanssa. Jäätelöitä suunnitellaan, testataan, maistellaan, maistatetaan ja muutetaan palautteen perusteella, jotta markkinoille asti pääsevä jäätelö olisi täydellinen. Sellainen, mitä voi hyvillä mielin ja ylpeästi myydä ja markkinoida. Tästä olenkin hurjan tyytyväinen! Vaikka niin sanottu ”vegebuumi” on aika kiva juttu niin välillä tuntuu, että monet firmat puskevat markkinoille vähän keskeneräisten tuotteiden kanssa. Kun on pakko saada jotain vegeä markkinoille, eikä tuote ole ihan loppuun asti mietitty ja sitten tuote ei ole niin hyvä ja maukas, kun voisi olla. Onko muilla herännyt samanlaisia ajatuksia?
Ja tiedättekö mikä on mielettömän kivaa? Se, että Kolmen kaverin jätskitehdas sijaitsee täällä idässä ja vieläpä miltei mun naapurissa! ♥
Oletteko kaupoissa törmänneet jo pienessä söpössä pahvilaatikossa oleviin NAMS– tomaatteihin? Kannattaa törmätä! Nämä kotimaiset tomaatit kerätään kypsinä ja ovat maultaan herrrrkullisia. Kerroinkin pisteellä, että nämä ovat ensimmäiset tomaatit Suomessa, jotka pääsevät maultaan miltei samalle tasolle Kreikassa kotipihallani kasvavien tomskujen kanssa. Ja se johtuu siitä, että nämä tosiaan kerätään kypsinä. Suomalaiset kavahtavat usein hieman pehmeitä ja kirkkaan punaisia tomaatteja. Älkää suotta! Ne on parhaita ne :)
Kouvolasta tuleva Hoviruoka edusti messuilla mustapapupihvien ja tuloillaan olevan perunasoselaatikon kanssa. Perunasoselaatikko oli herkullista! Tuotteessa tulee olemaan ainaisen soijan (Hoviruoan yksikään tuote ei sisällä soijaa, allergisille tai muuten vain välttäville tiedoksi) sijasta seitania. Pakkaus tulee olemaan osittain pahvia, mistä iso piste Hoviruoalle. Sipsikaljavegaaneille tiedoksi, samoihin aikoihin perunasoselaatikon kanssa kauppoihin tulee neljän (kyllä, neljän) Vihiksen pakkaus.
Apetit maistatti pisteellään uusia Kasvisjauhis-tuotteitaan, pihvejä ja nugetteja Tuorekset-kasvisten kanssa. Nugeteista tuli ihan suosikkeja ja veikkaankin, että päivinä, kun kokkaus ei syystä tai toisesta maistu tai kaipaa muuten vain pientä helpotusta, tarttuu tällainen kaupasta mukaan. Tuorekset-setit ovat käteviä, kasvikset ovat tuoreita ja saa montaa eri tuotetta yhdellä kertaa, sopivan kokoisen satsin. Ainut juttu, minkä toivoisin Apetitin huomioivan, on pakkaus. Olisiko mitenkään mitenkään mitenkään mahdollista miettiä pahvipakkausta?
Pisteellä esiteltiin myös tulevaa Kasvimaani-palvelua, jonka avulla saat sesonkikasvikset kotiovellesi! Eli vähän niin kuin nämä kerran kuussa kotiin tulevat yllärikosmetiikkapaketit mutta kosmetiikan sijasta paketti sisältää tuoreita, sesongin mukaisia kasviksia. Voit lukea lisää Kasvimaani-palvelusta täältä.
Ainiin! Ps. Olen vegaanin Minni ja Paju kokkailivat myös Kasvisjauhis-pullasia lavalla. Hulvaton hyvän mielen kaksikko, vaikka ilmeet kuvassa kertovatkin ehkä muuta. :—)
Silmusalaatti edusti luomuviljelijä Samuli Laurikaisen johdolla. Silmusalaatin kasvihuone sijaitsee Vantaan Vaaralassa, varsinaista lähiruokaa siis.
Oli kiva päästä maistelemaan eri silmuja, ennestään olin maistanut ainoastaan Alfalfaa, mutta nyt Rouskuvasta silmusalaatista tuli ihan suosikki. Silmusalaatin tuotteet ovat hirmuisen monikäyttöisiä ja ne sopivat esimerkiksi salaatteihin, burgereihin, voileipäkakkuihin sekä vietnamilaisiin kevätrulliin (joita Samuli kokkailikin lavalla).
Hey Dayn mehut olivat ennestään jo tuttuja, mutta maistanut en ollut yhtäkään. Nämä Virossa valmistettavat raakamehut käsitellään kuumapaströroinnin sijasta korkeapainekäsittelyllä, jolloin hedelmien ja kasvisten kaikki hyvä säilyy.
Ja uskotteko, jos sanon, että tuo –anteeksi vain– kammottavan vihreä mehu osoittautui suosikikseni? Kyllä vain! Yleensä en ihan hirveästi välitä vihreistä mehuista tai smoothieista (koska ne maistuu mielestäni yleensä heinälle :D), mutta tämä oli tosi raikas ja hyvänmakuinen.
Tuotteita myyvät ainakin Ruohonjuuret ja Anton & Anton -liikkeet.
PS. Manuela Bosco on ihana.