Kuusenkerkkämacaronit.
En ole koskaan päässyt maistamaan macaron-leivoksia. Vegaanisena ei tunnu kahviloista löytyvän, vaikka normiversioita löytyy jo monestakin kahvilasta.
Tekemieni macaronien ulkonäkö ei aivan vastaa Pinterestin macaron-kuvia, mutta leivokset maistuivat herkullisilta.
Halusin kokeilla jotain aivan uudenlaista makua ja mauksi valikoituikin kuusenkerkkä. Olen aiemminkin sanonut, että Arctic Warriorsin tuotevalikoimasta ehdottomasti eniten pidän Kerkkä-jauheesta ja siksi toivoinkin, että se sopisi macaron-leivoksiinkin.
Tarvitset:
KUORET
1 dl aquafabaa eli kikherneiden säilykekikherneiden lientä
1,5 dl mantelijauhoa
1/4 sokeria
1 1/4 tomusokeria
0,5 tl ksantaania (pieni purkki leivontaosastolla, tekee massasta jämäkämpää)
1 rkl Kerkkä-jauhetta
TÄYTE
50 g huonenelämpöistä margariinia
2,5 dl tomusokeria
3 rkl Kerkkä-jauhetta.
1. Vatkaa aquafaba vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri sekä ksantaani, jatka vatkausta vielä hetki.
2. Sekoita keskenään tomusokeri, mantelijauho sekä Kerkkä-jauhe. Kääntele jauheseos vaahdon joukkoon ja sekoita hyvin.
3. Pursota massasta leivinpaperilla päälystetyn pellin päälle kekoja (noin 48 kappaletta). Anna kuorien kuivahtaa huoneenlämmössä noin 45 minuuttia. Paista sitten 130 asteessa 25 minuuttia. Paistamisen jälkeen kuorien tulee jäähtyä todella hyvin, mitä kauemmin, sen paremmin kuoret irtoavat.
4 . Valmista täyte notkistamalla huonenelämpöinen pehmeä margariini, lisää joukkoon tomusokeri sekä Kerkkä-jauhe ja sekoita hyvin. Pursota tai lusikoi täyte puolelle pellilliselle kuoria. Hattu päälle ja macaronsit ovat valmiita!
Toimin vuoden 2019 loppuun saakka Arctic Warriorsin sanansaattajana, postaus on osa ilosanoman levittämistä.