Kvinoakeksit.
Pikkujoulukausi lähestyy ja siksi olenkin viime aikoina halunnut kokeilla pikkujouluihinkin sopivia syömisiä. Sain SunSpeltiltä testattavaksi muutamia tuotteita, paljon erilaisia spelttituotteita mutta myös kotimaista kvinoaa.
Kvinoa sopii loistavasti salaatteihin ja lisukkeisiin, mutta myös leivontaan. Reseptin keksien kanssa sopii hyvin esimerkiksi tuorejuustot (oma suosikkini Oatly PåMackan), hedelmät sekä erilaiset tahnat kuten hummus tai tapenade.
Tarvitset:
1 dl kvinoaa
1 dl sämpyläjauhoja
50 g rypsiöljyä
1 tl suolaa
1. Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Anna jäähtyä hieman.
2. Sekoita keskenään jäähtynyt kvinoa sekä rypsiöljy. Lisää lopuksi joukkoon jauhot ja suola. Sekoita.
3. Lusikoi taikina kymmeneksi keoksi leivinpaperilla päällystetylle pellille.
4. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.