Lindströmin seitanpihvit.

Kotimainen punajuuri rynnistää pian taas kauppoihin ja seuraavien viikkojen aikana blogista löytääkin useita punajuurireseptejä.

Tässä reseptissä käytin valmiita etikkapunajuuria. Voit toki myös ostaa punajuuret raakana, keittää ne ja sitten raastaa. Lisäisin tällöin ehkä tipan etikkaa reseptiin, se tuo mukavaa makua pihveihin.

Tarvitset:

2,5 dl gluteenijauhoja

0,5 dl kikherne- eli gramjauhoja

3 keskikokoista etikkapunajuurta

n. 1 dl vettä

0,5 rkl suolaa

1 tl mustapippuria

Lindströmin seitanpihvit (3).JPG

1. Sekoita keskenään kuivat ainekset. Raasta punajuuret ja lisää ne kuivien ainesten joukkoon.

2. Lisää joukkoon vesi, sekoita. Vaivaa taikinaa hetken aikaa. Lisää vettä, jos taikina vaikuttaa kovin kuivalta tai ainekset eivät sekoitu kunnolla keskenään.

3. Muotoile taikinasta 4-5 pihviä ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille.

4. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Valmiiden pihvien seuraksi sopii hyvin paistettu sipuli ja perunamuussi.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *