Mansikka-basilika bowl.
Ootteko kuullut mansikan ja basilikan pyhästä liitosta? No en minäkään! Mulla oli ajatus tästä mansikkahässäkästä Elovena-välipalakeksien kera ja mietin, mitä ”vihreää” laittaisin mukaan tuomaan raikkautta. Ensin mietin -ehkä luonnollisestikin- minttua, mutta kaupan viherhyllyllä takerruinkin basilikaan. Kassan kautta kotiin ja kokeilemaan.
Olin vähän skeptinen tämän suhteen. Voisiko mansikka, basilika ja suklaahippukaurakeksit tosiaan toimia yhdessä? Yllätys olikin aikamoinen, kun sain ensimmäisen lusikallisen suuhuni. Kokeile, yllätyt ehkä itsekin! Reseptin mitat ovat noin-mittoja, esimerkiksi jugun suhteen kannattaa itse katsoa, mikä tosiaan olisi hyvä määrä.
Tarvitset:
2 dl soijajugua (käytin itse Alpron makeuttamatonta ja maustamatonta)
4 kpl Elovena-suklaavälipalakeksejä
400 g mansikoita
tuoretta basilikaa (ja hei, Järvikylän tuoreyrtit ovat ehdottomasti parhaita kaupasta saatavia)
haluaamaasi makeuttajaa (käytin itse agavesiirappia)
2 tl limetinmehua
Murskaa ensin pussissa välipalakeksit. Murun ei tarvitse olla kovin pientä, jätin itse aika isoiksi palat. Pilko myös mansikat, jätä osa paloista isommiksi paloiksi (ne, mitkä tulevat ”koristeeksi”). Mittaa jugurtti blenderiin, makeuta ja mausta limetillä. Tiputa joukkoon sitten basilikanlehdet, taisin laittaa itse peräti kuusi isoa lehteä. Sitten vaan surrurrur. Blenderiä ei tarvitse käyttää kauaa. Sen verran, että lehdet ”murskautuvat” ja jugurtti saa kevyen vihreän värin.
Kun jugurttiseos on valmista, voit aloittaa kerrostamisen. Oma järjestys oli seuraava: keksi, mansikka, jugurtti, keksi, mansikka, jugurtti. Mansikat kannattaa asetella aika tiukasti, jotta jugurtti pysyisi paremmin kerroksena, Itselläni se valahti ikävästi, joten ihan täydellistä kerroshässäkkää tästä ei tullut.
Lopuksi vielä asettele päälle sivuun jättämäsi mansikat, loput keksimurusta ja pari pientä basilikanlehteä.