Manteliboston.

Syötkö laskiaispullasi hillolla vai mantelimassalla? En voinut itse sietää ennen mantelimassaa ja nyt voisin syödä sitä suoraan pakkauksesta. 

Halusin kokeilla massan kanssa jotain ihan uutta ja niin syntyi manteliboston. Leipomus ei maistu liikaa mantelimassalle, jälkimakuna hieman. Massa tekee pullasta kuitenkin ihanan tahmaisen ja mehukkaan. Tätä kannattaa kokeilla. 

Tarvitset:

TAIKINA

8 dl vehnäjauhoja

2,5 dl mantelimaitoa

100 g margariinia sulatettuna

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 pss kuivahiivaa

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

TÄYTE

150 g marsipaania

mantelilastuja

VOITELU

0,5 dl vettä

1 tl agar agar -jauhetta

KUORRUTE

3 rkl tomusokeria

1 tl vettä

Manteliboston  (1).JPG

Manteliboston  (3).JPG

1. Lämmitä manteelimaito kädenlämpöiseksi ja kaada joukkoon kuivahiiva, sekoita. Lisää nesteen joukkoon ripaus suolaa, kardemumma ja sokeri.

2. Aloita jauhojen lisäys desi kerrallaan samalla vaivaten. Puolivälissä lisää sula margariini, sekoita ja jatka lisäämällä loput jauhot. Kohota taikina kakesinkertaiseksi.

3. Kauli taikina levyksi, raasta marsipaani levyn päälle niin, että sitä on tasaisesti kaikkialla. Ripottele levylle myös mantelilastuja haluamasi määrä. Rullaa taikina rullaksi pitkän sivun mukaisesti, leikkaa rulla 10 yhtä suureen osaan.

4. Nosta pullat leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun uunivuokaan ja kohota vielä noin 30 minuuttia. Muista jättää pieni kohoamisvara, kun asettelet pullia vuokaan.

6. Valmista agar agar -seos mittaamalla kippoon vesi ja agar agar. Lämmitä mikrossa niin, että seos kiehahtaa. Sekoita hyvin, voitele pullat ja paista 20 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

7. Sekoita keskenään kuorrutteen raaka-aieneet. Levitä kuorrute jäähtyneen pullan päälle. Ripottele päälle mantelilastuja.

Koti Ruoka ja juoma