Mehevä myskikurpitsakakku.
Juuri nyt kaupan vihannesosasto pursuaa erilaisia kurpitsoja. On hokkaidokurpitsaa ja spagettikurpitsaa. Syötävää ja ei-syötävää. Kurpitsat sopivat ihanan monipuolisesti ruoanlaittoon. Helppo lisuke syntyy paahtamalla kurpitsalohkot uunissa öljyn ja suolan kanssa.
Halusin kokeilla, miten ihana ja makea -hieman bataattimainen- myskikurpitsa taipuu makeaan leivonnaiseen ja pakko myöntää, kakku oli herkullista. Myskikurpitsakakku sopii hyvin mihin tahansa kahvihetkeen. Aikuisten Halloween-pirskeisiin tämä sopii myös loistavasti.
Tarvitset:
KAKKU
500 g myskikurpitsaa
1,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 tl inkiväärijauhetta
KUORRUTE
150 g Oatly PåMackania
0,5 dl tomusokeria
tilkka sitruunanmehua
(mantelirouhetta)
1. Kuori myskikurpitsa, halkaise ja poista siemenet. Pilko kurpitsa ja laita kuutiot veteen kiehumaan. Soseuta kypsät kurpitsalohkot. Anna soseen jäähtyä hetki,
2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
3. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä muut mausteet. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu margariini, jäähtynyt kurpitsasose sekä sokeri. Lisää kurpitsaseoksen sekaan kuivat aineet ja sekoita hyvin.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 45 minuuttia. Testaa kakun kypsyys tuikkaamalla esimerkiksi grillitikku kakun paksuimpaan kohtaan, jos tikkuun tarttuu taikinaa, tarvitsee kakkua paistaa vielä.
5. Notkista PåMackan haarukan avulla, sekoita joukkoon tomusokeri ja tilkka sitruunanmehua. Kuorruta jäähtynyt kakku tuorejuustoseoksella. Halutessasi koristele kakku mantelirouheella.