Nyhtönese a.k.a vegaaninen bolognese.
Minulta toivottiin Nyhtökaura-reseptejä, joten tässä tulee ensimmäinen. Tämä bolognesen vegeversio valmistuu nopeasti ja maistuu varmasti.
Tarvitset:
250 g Nyhtökauraa (käytin itse maustamatonta)
400 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 porkkanan
1 sipulin
1 valkosipulinkynnen
2 laakerinlehteä
kanelitangon
mustapippuria
suolaa
spagettia
Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuutioi porkkana. Lorauta pannulle tilkka oliiviöljyä ja kuullota sipuli, valkosipuli sekä porkkana siinä. Lisää sitten pannulle myös Nyhtökaura. Kun olet ruskistanut nyhtistä hetken, voit lisätä tomaattipureen, -murskan ja mausteet. Lisää myös laakerinlehdet ja kanelitanko. Pienennä levyn lämpöä reilusti ja anna kastikkeen hautua rauhassa noi 10-15 minuuttia. Kun kastike on valmista, nouki joukosta pois kanelitanko ja laakerinlehdet.
Tarjoile kastike (yllätys yllätys) spagetin kanssa. Ripottele halutessasi ravintohiivahiutaleita päälle tuomaan hieman parmesaania muistuttavaa makua.
Jei!