Omenainen Bostonkakku.

Vegepäiväkirjani

Korvapuusti, kaikessa yksinkertaisuudessaan parasta. Pari korvapuustia ei tällä kertaa riittänyt, joten päätin tehdä kokonaisen kakun korvapuusteista.

Tuunasin perinteistä Bostonkakkua lisäämällä väliin paistonkestävää omenamarmeladia. Muutkin maut sopivat varmasti. Varmista kuitenkin marmiladin vegaanisuus, sillä jotkin marmeladit sisältävät punaista väriainetta karmiinia (E120). Valitse myös nimenomaan paistonkestävä marmeladi.

Tarvitset:

100 g juoksevaa margariinia (tai kiinteää, what ever)

25 g hiivaa

2,5 dl Oatly Ikaffe -kauramaitoa

1 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

8 dl vehnäjauhoja

2 prk paistonkestävää omenamarmeladia (esim Saarioisten)

2 rkl kanelia

mantelilastuja tai -rouhetta

1. Lämmitä Ikaffe kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, jotta hiiva liukenee nesteeseen. Jos käytät kiinteää margariinia, sulata sulata se mikrossa tässä vaiheessa, jotta se ehtii jäähtyä hieman.

2. Lisää Ikaffen sekaan suola, kardemumma sekä sokeri.

3. Aloita jauhojen lisäys desi kerrallaan, sekoita. Kun olet lisännyt puolet jauhoista, kaada joukkoon margariini. Sekoita taas.

4. Lisää loputkin jauhot ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista vaivatta.

5. Peitä taikina keittiöliinalla ja anna kohota vedottomasssa ja lämpimässä paikassa noin tunnin ajan (tai niin kauan, että taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi).

6. Kun taikina on kohonnut, kauli siitä ohuehko levy. Levitä päälle omppumarmeladi ja ripottele kaneli tasaisesti marmeladin päälle. Voit toki myös sekoittaa nämä keskenään erillisessä kulhossa, kuinka haluat. Ripottele halutessasi levylle myös mantelirouhetta tai -lastuja.

7. Kieritä taikinalevy rullaksi ja leikkaa rulla noin 2-3 sentin levyisiksi paloiksi. Nosta palat voideltuun irtopohjavuokaan (tavallinenkin käy toki, irtopohjallinen on vain niin ihanan helppo) pystyyn. Älä laita paloja liian tiukasti toisiinsa kiinni, jotta ne mahtuvat leviämään!

8. Voitele kakku halutessasi rypsiöljy-sokeriseoksella, jolla saat kanamunamaisen kiillon. Ripottele pinnalle hieman raesokeria.

9. Paista kakkua 200 asteessa noin 40 minuuttia.

(10. Voit halutessasi tursottaa jäähtyneen kakun päälle sokerikuorrutusta)

 

Ja sitten lasi kaurajuomaa kaveriksi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.