Oumph-viillokki.
Oumph, tuo länsinaapureidemme Nyhtökaura. Yksi ehdottomista suosikeistani, mitä tulee kasvisprotskuvalmisteisiin. Oumph sopii monipuolisesti eri ruokiin ja pidän erityisesti rakenteesta paljon.
Kanaviilokki oli yksi suosikeistani koulussa. Se tosin on ollut ja on varmaan vieläkin aika monen muunkin suosikki. Halusin testata, miten kanaviilokki taipuu vegeksi. Oikein hyvin, vaikka itse sanonkin.
Tarvitset:
250 g maustamatonta ”Oumppia”
2 dl kasvikermavalmistetta (käytin itse mantelikermaa)
sipulin
suolaa
mustapippuria
currya
vehnäjauhoja (suurustetta varten)
vettä
1. Ota Oumph huoneenlämpöön sulamaan noin puoli tuntia ennen käyttöä. Pakkauksessa ei näi kehoiteta mutta itse teen näin, koska suikaleissa on valtavat kokoerot (ikävä puoli tuotteessa) ja jäisinä ne kypsyvät aivan eri aikoihin. Sulatus auttaa tässä hieman.
2. Kuutioi sipuli ja kuullota kuutiot tilkassa oliiviöljyä. Lisää pannulle myös Oumph.
3. Kun Oumph-suikaleet ovat saaneet rusketusta voit lisätä joukkoon kerman. Lisää myös suola, pippuri ja curry. Ihmisillä on niiiin eri maut, että omaa makuaistia hivelevän lopputuloksen saa aikaan maistamalla ja siitä syystä en tälläkään kertaa maustemittoja ilmoita.
4. Kun maut ovat kohdallaan, sekoita kupissa keskenään noin puoli desiä vettä sekä 1,5 tl vehnäjauhoja. Kaada seos ohuena nauhana kastikkeen joukkoon, koko ajan sekoittaen.
5. Anna kastikken suurustua vielä hetki pienellä lämmöllä. Tarjoile viillokki riisin sekä mustaherukkasoseen tai -hillon kanssa.