Vegaaninen mansikka-marenkijäätelö.
Heippa! Mitä kuuluu? Toivottavasti sinä siellä olet pysynyt terveenä kuluvan kevään aikana.
Kevääni on ollut kaikin puolin rankka. Sairastelut ja hc-työpäivät päivätyössäni sote-alalla ovat ottaneet osansa, eikä voimavaroja ole juurikaan ollut blogin kirjoitteluun. Onneksi tilanne alkaa hieman helpottaa ja on vihdoin aikaa ja energiaa panostaa tähän minulle niin rakkaaseen blogiin.
Mansikka-marenkijäätelön resepti julkaistiin alunperin uusimmassa Animalia-lehdessä ja nyt tohdin viimein julkaista reseptin myös täällä blogissa. Hurmaava mansikkajäätelö sopii täydellisesti alkavan kesän herkkuhetkiin.
Tarvitset:
JÄÄTELÖMASSA
4 dl soijakermaa tai muuta kasvipohjaista kermaa
1 tlk kondensoitua kookosmaitoa
0,5 dl glukoosisiirappia
500 g mansikoita
MARENKI
2 dl säilykekikherneiden lientä eli aquafabaa
2 dl sokeria
1. Vaahdota aquafaba kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista vielä
hetki. Levitä massa leivinpaperilla päälystetylle uunipellille ja paista marenkilevyä 140
asteessa 1h 40 min.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita vaahtoon kookosmaito sekä siirappi. Blendaa mansikat ja
sekoita mansikkasose massan sekaan. Suikaloi jäähtynyt marenki ja sekoita marenkisuikaleet
jäätelömassan sekaan.
3. Kaada massa vuokaan ja pakasta vähintään viisi tuntia.
Seuraa blogia Instagramissa!