Pakkaspäivän kermainen herkkusienikeitto.
Vaikka lämpömittari ei kovin paljon miinuksen puolelle menekään, tuntuu jo muutaman asteen pakkanen niiiin kirpsakalta ja kylmältä. Ihanalta.
Jostain syystä yhdistän aina pakkasen keittoruokiin ja niin nytkin, erään ulkoilupäivän jälkeen alkoi tehdä valtavasti mieli jotain keittoruokaa. Kipaisu lähikauppaan, pientä reseptin kehittelyä ja tadaa! Syntyi vaatimattomasti kaikkien aikojen yksi parhaimmista tekemistäni ruoista.
Ja muuten, jos kauppareissullanne törmäätte tuohon Fazerin porkkana-punajuuri kauraleipään (tai sämpylöihin, resepti on sama) niin napatkaa mukaan. P-a-r-a-s-t-a.
Tarvitset:
200 g kokonaisia herkkusieniä
kolme isohkoa perunaa
ison sipulin
1 tlk Alpro Cuisine Soya (Alpron soijapohjainen vastine ruokakermalle)
1 prk Oatly Påmackan
1 valkosipulin kynnen
kasvisliemikuution
mustapippuria
tuoretta persiljaa
1. Kuori peruna ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua myös sipuli sekä sienet.
2. Laita perunat keittymään kattilaan. Samaan aikaa lorauta pannulle tilkka oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki. Lisää pannulle sienet. Mausta sieni-sipuli -seos mustapippurilla ja suolalla (oman makusi mukaan). Lisää myös silputtu valkosipuli.
3. Lisää sieni-sipuli -seos perunoiden joukkoon siinä vaiheessa, kun perunakuutiot ovat vielä hitusen kovia. Säädä lämpöä pienemmälle.
4. Lisää kattilaan myös Alpro Cuisine Soya, PåMackan sekä kasvisliemikuutio. Anna keittyä hiljalleen.
5. Maistele, maistele, maistele. Lisää tarpeen tullen keittoon mustapippuria tai esimerkiksi savupaprikaa.
6. Tarjoile kevyesti ruskistetun leivän kanssa. Ripottele päälle vielä persiljasilppua ennen tarjoilua. ♥