Peperonatakeitto linsseillä.

Syksy on keittokausi, ainakin meillä. En osaa sanoa, miksi miellän keitot niin kovasti syksyruoaksi.

Tämä peperonatakeitto saa proteiinilähteekseen vihreät linssit. Paprikoiksi kannattaa valita eri värisiä paprikoita, näin keitosta tulee ihana värikäs. Jos haluat hieman hapakkuutta keittoon, valitse myös vihreä paprika. Itse käytin punaista, oranssia ja keltaista paprikaa.

Tarvitset:

3 paprikaa

1 ison sipulin

1 dl linssejä

2 valkosipulin kynttä

1 tlk paseerattua tomaattia

2 rkl tomaattipyrettä

1 kasvisliemikuution

oliiviöljyä

6 dl vettä

1 tl salviaa

1 tl kanelia

(suolaa)

2 rkl sitruunanmehua

Paprikakeitto (5).JPG

Paprikakeitto (4).JPG

1. Kuutio paprika sekä sipuli, silppua valkosipuli. Lorauta kattilaan tilkka oliiviöljyä, kuullota paprikakuutiot sekä sipuli. Lisää pannulle lopuksi myös valkosipuli.

2. Huuhtele ja valuta linssit.

3. Lisää kattilaan linssit, paseerattu tomaatti, tomaattipyre, vesi, kasvisliemikuutio sekä mausteet (myös sitruunanmehu). Anna kiehua noin 15 minuuttia, tai kunnes linssit ovat kypsyneet. Maistele, lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita.

Seuraksi sopii hyvin tuore basilika ja vaalea, rapsakkakuorinen leipä.

koti ruoka-ja-juoma