Punajuurihummus.
En ole mikään vegeleikkeleiden tai -juustojen suurkuluttaja. Maapähkinävoi sekä ravintohiivahiutaleet ovat meillä sen sijaan aika kovassa huudossa.
Viime aikoina leipäkuvioihin on tullut mukaan uusi tulokas, punajuurihummus. En olisi koskaan ikinä milloinkaan ”entisessä” elämässäni voinut kuvitellakaan vääntäväni viikottain hummusta leivänpäälliseksi. Nyt kuitenkin näin 🙂
Tarvitset:
250 g säilykekikherneitä
200 g punajuurta
1 rkl tahinia
1 tl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
juustokuminaa
Kuutioi kuorittu punajuuri ja keitä kypsäksi. Huuhtele kikherneet, kaada ne blendaamista kestävään astiaan ja blendaa ne enemmän tai vähemmän pehmeäksi tahnaksi. Kaada joukkoon jäähtyneet punajuurilohkot, blendaa taas. Lisää joukkoon tahini, loraus (noin 1 tl) sitruunamehua, hienonnettu valkosipulin kynsi sekä ripaus suolaa, mustapippuria sekä juustokuminaa (eli jeeraa). Soseuta tasaiseksi.
Hummus sopii paitsi leivänpäälle, myös lisukkeiksi monien ruokien kanssa. Pippalotarjoiluksi se on myös loistava! Kokkaa kavereille esimerkiksi ohjeen punajuurihummusta, falaveleja, taboulehia, tzatsikia sekä lohkottua pitaleipää.