Raparperi-mansikkapullat.

Nämä pullat saavat herkullisen, kesältä maistuvan täytteensä raparperista. Maksimoi kesäfiilis ja siivuta päälle tuoreita mansikoita ennen tarjoilua.

Idean pullien voiteluun agar agar -seoksella bongasin Kamomillan Konditoria -blogista. Ohjeen seoksella saikin pulliin todella nätin kiillon.

Tarvitset:

PULLAT

100 g margariinia

1 pss kuivahiivaa

2,5 dl kaurajuomaa

1 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

8 dl vehnäjauhoja

TÄYTE

200 g raparperia

1 dl sokeria

4 rkl Maizenaa

2 dl vettä

VOITELU

0,5 dl vettä

1 tl agar agar -jauhetta

Raparperi-mansikkapullat (1).JPG

1. Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja kaada joukkoon kuivahiiva, sekoita. Sulata margariini. Lisää nesteen joukkoon ripaus suolaa, kardemumma ja sokeri.

2. Aloita jauhojen lisäys desi kerrallaan samalla vaivaten. Puolivälissä lisää sula margariini, sekoita ja jatka lisäämällä loput jauhot.

3. Kohota taikinaa noin tunnin ajan. Paras kohotus syntyy, kun taikina saa kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa. Taikinan kohotessa valmista raparperitahna.

4. Huuhdo raparperit ja pilko ne. Siirrä ne kattilaan, kaada joukkoon vesi ja sokeri. Keitä noin 5 minuuttia ja soseuta sitten sauvasekoittimella sileäksi. Lisää joukkoon Maizena ja sekoita hyvin. Nosta kattila vielä takaisin liedelle ja lämmitä niin, että tahna juuri ja juuri kiehahtaa. Siirrä sitten pois liedeltä.

5. Pyörittele taikinasta 10 pikkupullaa ja kohota liinan alla vielä puoli tuntia.

6. Valmista agar agar -seos mittaamalla kippoon vesi ja agar agar. Lämmitä mikrossa niin, että seos kiehahtaa. Sekoita niin, että jauhe liukenee nesteeseen varmasti.

7. Paina kohotettuihin pulliin lasilla syvennys ja voitele pullat agar agar -seoksella. Lusikoi lopuksi raparperitahna pullien syvennyksiin. Paista pullia 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Raparperi-mansikkapullat (4).JPG

Ennen tarjoilua siivuta pullien päälle tuoreita mansikoita. Voit myös koristella pullat syreenin kukilla (ovat syötäviä joskaan eivät kovin hyvän makuisia).

koti ruoka-ja-juoma