Sitruuna-broccoliinipasta.

Uusi tuttavuus keittiössämme on varsiparsakaali eli broccoliini. Nyt on oiva hetki tutustua tähän monikäyttöiseen ja herkulliseen herkkuun, sillä kotimaisen broccoliinin sesonki on juuri nyt.

Yksi suosikkipiirteistäni broccoliinissa on se, että se on mielestäni monikäyttöisempi, kuin tavisparsakaali. Monesti parsakaalin paksu ja puinen varsi jää käyttämättä ja syömättä (vaikka sen toki voikin valmistaa ja syödä) meillä. Tätä ongelmaa ei varsiversion kanssa ole, sillä varsiosa on yhtä maukas kuin itse kukinto.

Broccoliini sopii mainiosti juurikin pastan kaveriksi. Sitruuna tuo ihanaa raikkautta. Ohjeellani saat kaksi pasta-annosta.

Tarvitset:

300 g broccoliinia

1 sitruunan

kourallisen lehtipersiljaa

muutaman aurinkokuivatun tomaatin

mustapippuria

suolaa

puolikkaan chilin

lorauksen oliiviöljyä

150 g spagettia

Sitruuna-parsapasta (1).JPG

Sitruuna-parsapasta (4).JPG

1. Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori ja purista sitruunasta mehu kulhoon. Silppua lehtipersilja hienoksi, pilko chili sekä aurinkokuivatut tomaatit, lisää sitruunamehun joukkoon. Lisää myös suola ja mustapippuri. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa.

2. Lorauta öljy pannulle, kuumenna. Lisää pilkotut varsiparsakaalit pannulle ja paista hetki. Broccoliineihin saa tarttua hieman väriä.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

4. Valuta pasta ja lisää se pannulle broccoliinin joukkoon. Kaada pannulle lopuksi sitruunanmehukastike.

Raasta annosten päälle hieman esimerkiksi Porlammin Vege Plussaa (oma ehdoton suosikkini mitä tulee vegaanisiin juustoihin)

koti ruoka-ja-juoma