Vegaaninen appelsiinikeikauskakku.

Tätä keikauskakkureseptiä kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos aplarit maistuvat. Parhaimmillaan kakku (oikeastaan piiras) on hieman jäähdyttyään.

Tarvitset:

3 1/2 dl vehnäjauhoja

100 g margariinia

1 dl sokeria

1 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1 rkl agavesiirappia

3 appelsiinia

sitruunan

Appelsiinikeikauskakku (1).JPG

1. Pese appelsiini ja sitruuna huolella. Halkaise ne. Leikkaa kummankin toisesta puolikkaasta kuoret pois. Viipaloi puolikkaat noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Toisista puolikkaista sekä kahdesta vielä koskemattomasta appelsiinista purista mehu talteen.

2. Kuumenna paistinpannu. Lorauta pannulle agavesiirappi seka tilkka puristetusta mehusta. Kun siirappi hieman kuplii, lisää appelsiinin sekä sitruunan viipaleet pannulle. Anna viipaloiden pötkötellä pannulla noin 10 minuuttia, käännä välissä. 

3. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Lisää sokeri jäähtyneen margariinin joukkoon, vaahdota tehosekoittimella. Lisää joukkoon myös hedelmistä puristetut mehut.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sokerivaahdon sekaan pikkuhiljaa samalla sekoittaen.

5. Asettele pehmentyneet pannulla käyneet sitrussiivut leivinpaperilla peitetyn vuoan pohjalle. Kaada taikina siivujen päälle.

6. Paista kakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Testaa kypsyyt tökkäämällä vaikkapa hammastikulla taikinaa. Jos tikkuun ei tartu mitään, on kakku valmis.

7. Anna kakun hetki jäähtyä ja kumoa sitten tarjoilulautaselle. 

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.