Vegaaninen lemon curd -jäätelö-

Hurahdus. Hurahdin itsetehtyihin jäätelöihin heti ensimmäisestä kokeilusta. Sen jälkeen olen kokeillut säännöllisen epäsäännöllisesti erilaisia makuyhdistelmiä.

Kevättalvi on sitrushedelmien aikaa ja halusinkin kokeilla nimenomaan sitruunasta jotain. Pelkkä sitruunankuoriraaste oli hieman ”tylsä” ajatus joten päätin kokeilla, miten sitruunatahna toimisi. Oikein hyvin! Marmorointi tekee jäätelöstä myös näyttävän.

Käytin jäätelössä Yosan Greek Style -jugurttia, joka toi jäätelöön vielä lisää raikkautta. Toimii! Jos kaupastasi ei löydy nimenomaan tuota Yosan jugurttia niin uskoisin esimerkiksi Alpron makeuttamattoman soijajugunkin toimivan.

Tarvitset:

4 dl kasvipohjaista vispikermaa

150 g Yosa Greek Style -jugurttia

1 dl glukoosisiirappia

0,5 dl tomusokeria

3 dl sitruunamehua

1 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja

yhden sitruunan kuoren raastettuna

Sitruunajäätelö (4).JPG

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele vaahdon joukkoon glukoosiirappi sekä jugurtti. Vältä sekoittamasta liikaa, jottei vaahto lässähtäisi. Lisää joukkoon myös tomusokeri. Kaada massa pakastusta kestävään astiaan.

2. Mittaa kattilaan 2 dl sitruunamehua, raasta myös pestyn sitruunan kuori joukkoon ja kiehauta neste, siirrä kattila hellalta pois. Mittaa 1 dl sitruunanmehua ja 1 rkl perunajauhoja mukiin, sekoita. Kaada perunajauhoa sisältävä neste jo kiehautetun sitruunanmehun joukkoon koko ajan sekoittaen. Siirrä sitten kattila vielä takaisin hellalle ja lämmitä niin, että seos kiehahtaa ja paksuuntuu. Anna seoksen sitten hetki jäähtyä.

3. Tiputtele sitruunatahnaa jäätelömassan päälle. Vetele veitseä apuna käyttäen sitruunathanaa sinne tänne, jotta pinnasta tulee marmoroitunut.

4. Siirrä jäätelö pakastumaan muutamaksi tunniksi. Tarjoile jäätelö hieman huoneenlämmössä pehmenneenä, näin maut eroittuvat parhaiten.

Koti Ruoka ja juoma