Vegaaninen New Yorkin juustokakku marenkikuorutteella.
Uunissa hyydytettävät juustokakut ovat paitsi helppoja myös herkullisia. Uunijuustokakut ovat melko takuuvarmoja hyytymisen suhteen, toisin kuin kylmässä hyydytettävät kakut. Erilaisin twistein reseptejä voi tuunata rajattomasti. Muokattavissa on oikeastaan kaikki; täyte, pohja, kuorrute, koristelu. You name it.
Tällä kertaa halusin yhdistää kaksi lempileivostani, marenkipiiraan ja juustokakun. Toivottavasti sinä pidät reseptin kakusta yhtä paljon kuin minä!
Tarvitset:
POHJA
200 g Digestive-keksejä
100 g sulatettua margariinia
TÄYTE
3 prk (450 g) Oatly PåMackan -tuorejuustoa
400 g Alpro Go On! -soijarahkaa
1,5 dl tomusokeria
3 rkl perunajauhoja
1 rkl sitruunamehua
MARENKI
1 dl säilykekikherneiden lientä eli aquafabaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
2 tl ksantaania
1. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Kaada margariinisula keksimurun joukkoon ja sekoita. Kaada keksimuru leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan päälle ja painele muru tiiviisti pohjaa vasten.
2. Sekoita keskenään tuorejuusto, soijarahka, sitruunamehu sekä tomusokeri. Siivilöi perunajauhot vähän kerrallaan massan joukkoon ja sekoita hyvin.
3. Paista kakkua uunin keskitasolla, 180 asteessa 45 minuuttia.
4. Mittaa kulhoon aquafaba ja vispaa kovaksi vaahdoksi. Mittaa kattilaan sokeri sekä vesi ja kiehauta niin, että sokeri liukenee veteen. Kaada sokerivesi ohuena nauhana aquafabavaahdon sekaan samalla seosta vatkaten. Lopuksi mittaa ja sekoita joukkoon ksantaani.
5. Levitä tai pursota marenkimassa jäähtyneen juustokakun päälle. Kevyen rusketuksen saat aikaan joko keittiöpolttimella tai paistamalla kakkua hetken uunissa grillivastuksen alla. Koristele jäähtynyt kakku haluamallasi tavalla.