Vegaaninen pizza-boston.

Vieläkö siellä pohditaan vapun eväitä? Tämä pizza-boston on oiva lisä piknikkoriin. Jos pidät vegejuustoista, niin laita ihmeessä raasteena täytteeseen ja vaikkapa päälle. Itse en ole vielä löytänyt täydellisesti pizzaan sopivaa vegejuustoa, jonka vuoksi jätin sen kokonaan pois. Saa vinkata!

Tähän sopisi myös hyvin esimerkiksi jokin ranch-kastikse, johon dippaila vielä paloja. Mums.

bost.JPG

Tarvitset:

TAIKINA

3 dl vettä

6 dl pizzajauhoja (myös vehnä- tai sämpyläjauhot on täysin ok)

1 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 rkl rypsiöljyä

TÄYTE

1,5 dl soijarouhetta

2 dl tomaattimurskaa

1 tl tomaattipyre

0,5 tl mustapippuria

1 tl suolaa

1 tl oreganoa

2 valkosipulinkynttä

PÄÄLLE

1 rkl kaurajuomaa (tai muuta neutraalin makuista kasvipohjaista juomaa)

1 tl rypsiöljyä (tai muuta öljyä)

boboob.JPG

bobo.JPG

booooo.JPG

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita keskenään jauhot ja suola.

2. Lisää jauhoja vähän kerrallaan nesteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kun olet lisännyt puolet jauhoista, lorauta joukkoon öljy. Lisää sitten loput jauhot. Taikina on valmis ”pötköttämään”, kun taikina irtoaa vaivattomasti reunoista. Peitä taikinakulho ja anna taikinan kohota noin tunnin ajan.

3. Valmista täyte. Lorauta lämpimälle pannulle tilkka öljyä. Kippaa joukkoon tomaattipyre ja -murska. Mausta pippurilla, oreganolla, suolalla ja silputulla valkosipulilla. Lisää joukkoon soijarouhe, vähennä lämpöä. Anna kastikkeen hautua niin, että soijarouhe pehmenee kunnolla.

4. Kauli taikinasta ohut levy. Lisää jäähtynyt kastike taikinalevylle, jätä toisesta päästä muutaman sentin levyinen kastikkeeton kaistale. Rullaa taikina rullaksi. Leikkaa rulla kahdeksaksi saman suuruiseksi palaksi. Asettele rullat pystyyn leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Muista jättää kohoamisvara! Palat jätetään siis todellä väljästi, ne eivät missään kosketa toisiaan. Anna palojen kohota vielä vuoassa liinalla petettynä noin 30 minuuttia.

5. Paista 180 asteessa ensin 20 minuuttia. 20 minuutin jälkeen voitele ”kakku” kasvijuoma-rypsiöljy -seoksella, näin saat kauniin pinnan. Paista vielä 20 minuuttia.

 

Ruokahävikkiä välttääksesi, siirrä mahdollisesti ylijäävä tomaattimurska toiseen astiaan (jos kyseessä on peltipurkki) ja käytä myöhemmin esimerkiksi bolognesekastikkeessa tai makaronilaatikossa.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.