Vegaaninen punajuuri-sinihomejuustogalette.

Tämä galette koukuttaa!

Punajuuri ja sinihomejuusto ovat tuttu makupari monelle itseni mukaanlukien, mutta piirakassa en ole koskaan niitä käyttänyt. Tavallisen vuokaan tehdyn piirakan sijasta halusin kokeilla näyttävää galettea ja luultavasti tulen tekemään jatkossakin piiraita tällä tekniikalla. Taikinasta tulee ihanan rapsakka ja kuten sanoin, onhan piiras näyttävä vaikkei varsinaisesti kovin kummoinen ulkonäöllisesti olekaan.

Halusin myös kokeilla, miten Poppamiehen sinihomejuustodippiaines soveltuu tällaiseen. Olen muutamat kerrat kokkaillut ihan vegejuustoja käyttäen, mutta niitä jää harmittavasti aina kaappiin roikkumaan, koska koko juustoa harvoin tulee kerralla käytettyä. Dippiaines säilyy avattunakin huoneenlämmössä pitkään ja on myös suht helposti saatavilla ainakin K-ketjun kaupoissa.

Tarvitset:

TAIKINA

1 dl vehnäjauhoja

1,5 dl sämpyläjauhoja

100 g margariinia

1 tl suolaa

n. 1 dl kylmää vettä

TÄYTE

kaksi punajuurta

mustapippuria

0,5 pss Poppamies Blue cheese -dippikastikejauhetta

VOITELU

0,5 tl agar agar jauhetta

1,5 rkl vettä

Punajuurigalette (1).JPG

1. Aloita sekoittamalla keskenään jauhot sekä suola. Nypi kuutioitu sekä huoneenlämpöinen (helpompi käsitellä) margariini jauhoseoksen joukkoon. Taikina on tässä vaiheessa todella nyppyistä ja niin saa ollakin.

2. Lisää joukkoon kylmävesi ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi. Vaivata ei kannata, koska se muuttaa taikinan rakennetta.

3. Kääri taikina kääreeseen (vinkvink, Ekolosta saa vegaanista, muovitonta keittiökäärettä) ja anna olla jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.

4. Kuori punajuuret ja keitä ne kypsiksi. Kun punajuuret ovat jäähtyneet, siivuta ne ja siirrä kulhoon. Lisää joukkoon myös puolikas pussi Poppamiehen Blue cheese -dippikastikejauhetta ja ripaus mustapippuria. Sekoita, jotta mausteet leviävät kaikkialle.

6. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi. Levitä punajuurisiivut tasaisesti taikinalevyn päälle, jätä muutama sentti reunasta tyhjäksi! Nosta taikinan reunat täytteen päälle.

7. Halutessasi voitele taikinan reunat agar agar -seoksella. Agar agar-jauhe sekoitetaan veden kanssa, mikrotetaan ja valmis voiteluaines on valmis! Tällä saa mielestäni parhaan kiillon esimerkiksi pulliin.

8. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *