Vegaaniset Biscoff-pullat.

Harva on välttynyt viime aikoina Lotus Biscoff -tahnan hehkutukselta. Tahna rantautui vihdoin alku kesästä Suomeen, sitä ennen se on ollut monille pakollinen ulkomaan tuominen.

Biscoff-tahna on kaikessa yksinkertaisuudessaan keksitahnaa ja aivan mielettömän herkullista. Se sopii paahtoleivälle, leivontaan, jäätelöön tai ihan vaan purkista suuhun lusikoimiseen.

Halusin kokeilla, miten tahna käyttäytyy uunissa ja päätinkin tuunata perinteiset voisilmäpullat tahnalla. Voisilmän sijasta pulliin tuleekin keksitahnasilmä. Käytin pullissa fariinisokeria tavallisen sijasta, joka toi myös pullataikinaan pienen karamellimaisen maun, voit kuitenkin halutessasi käyttää ihan tavallista valkoista sokeria. Raikkautta pulliin tuo kotimaiset mansikat.

Tarvitset:

PULLAT

100 g margariinia

1 pss kuivahiivaa

2,5 dl mantelimaitoa tai muuta kasviperäistä maitoa

1 dl (fariini)sokeria

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

8 dl vehnäjauhoja

TÄYTE/PÄÄLLINEN

Lotus Biscoff keksitahnaa

mansikoita

(1 rkl vettä, 0,5 rkl hyytelösokeria)

VOITELU

2 rkl mantelimaitoa tai muuta kasviperäistä maitoa’

1. Lämmitä mantelijuoma kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon kuivahiiva, sekoita. Lisää nesteen joukkoon ripaus suolaa, kardemumma sekä sokeri.

2. Aloita jauhojen lisäys desi kerrallaan samalla vaivaten. Puolivälissä lisää sula margariini, sekoita ja jatka lisäämällä loput jauhot.

3. Kohota taikinaa noin tunnin ajan vedottomassa, lämpimässä paikassa. Taikinan kohottua vaivaa taikina ja jaa se kymmeneen osaan ja pyöritä pulliksi. Anna pullien kohota vielä puoli tuntia liinan alla.

4. Voitele pullat mantelimaidolla. Paina pullien keskelle syvennys sormella ja täytä syvennys Lotus Biscoff -keksitahnalla.Itse käytin tahnaa noin ruokalusikallisen pullaa kohden, mutta voit käyttää tahnaa haluamasi määrän.

5. Paista pullia 200 asteessa noin 20 minuuttia. Pullien jäähdyttyä asettele mansikkapalat pullien päälle ja halutessasi sipaise hyytelökesokerilientä (lämmitä mikrossa 1 rkl vettä, lisää lämpimään veteen 0,5 rkl hyytelösokeria ja lämmitä vielä uudestaan niin, että seos kiehahtaa) mansikoiden päälle tuomaan kiiltoa ja korostamaan mansikoiden makua.

 

Seuraa blogia Intagramissa!

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.