Vegaaniset lakritsi-sitruunapalat.
Hups, täällä tuli hieman kiire Halloween-juttujen kanssa. Olin siinä uskossa, että Halloween on vasta viikon päästä mutta ilmeisesti juhlia järjestetään ympäri Suomen jo tänä viikonloppuna.
Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä tehdä pientä hyvää.
Tämä ohje on erittäin helppo ja suht nopea. Pieni odottelu tulee vastaan siinä vaiheessa, kun pohja jäähtyy hetken ennen päällisen lisäämistä. Pohja on muuten Mokkapala-reseptistäni tuunattu, tästä versiosta uupuu ainoastaan kaakaojauhe. Hyvä esimerkki siitä, miten tuttuja reseptejä tuunaamalla saa ihan uusia juttuja.
Jos haluat herkutella pellillisen verran, tuplaa resepti.
Tarvitset:
POHJA
4 dl soijajuomaa
3 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 luomusitruunan
KUORRUTE
100 g vegaanista tuorejuustoa (mielestäni Sheesen versio on paras leivontaan)
50 g margariinia
1 dl tomusokeria
2 tl lakritsiuutetta
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Purista sitruunasta myös mehu.
2. Sekoita keskenään sulatettu margariini, soijamaito, sokeri, raastettu sitruunan kuori sekä mehu.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada ne parissa erässä margariiniseoksen joukkoon, sekoita hyvin.
4. Käy margariinilla läpi irtopohjavuoka (22 cm). Kaada seos vuokaan ja paista uunissa 25 minuuttia.
5. Vatkaa tehosekoittimella sekaisin tuorejuusto, margariini (ei sulatettu!) sekä tomusokeri. Lisää joukkoon elintarvikeväri sekä lakritsiuute.
6. Kun pohja on paiston jälkeen jäähtynyt kunnolla, levitä kuorrute päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
HAPPY HALLOWEEN!