Vegaaniset Marianne-mokkapalat.

Perinteisiä mokkapaloja on helppo tuunata vähän spessuimmaksi. Kokeilin ensimmäistä kertaa tuunata palat Marianne-karkeilla ja tulipa muuten herkullista! Sokerin määrää voi itse lisätä, jos tykkää överimakeasta. Jätin itse sokerin määrän pienemmäksi, koska Mariannet tuovat makeutta lisää.

Tarvitset:

POHJA

6 dl soijamaitoa

1,5 dl juoksevaa kasvirasvavalmistetta

2 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhetta

1 dl kaakaojauhetta

1 dl Marianne-rouhetta

KUORRUTE

1 dl vahvaa kahvia

8,5 dl tomusokeria

0,5 dl kaakaojauhetta

j.JPG

1. Sekoita soijamaito, margariini, Marianne-rouhe sekä sokeri keskenään, sekoita keskenään myös kuivat aineet.

2. Lisää soijamaitoseoksen joukkoon pikkuhiljaa parissa erässä kuivat aineet.

3. Levitä taikinaseos vuoratulle pellille, paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

4. Varmista pohjan kypsyys tökkäämällä hammas-/grillitikulla paksuimpaan kohtaan. Jos tikkuun ei jää taikinaa kiinni, on pohja valmis.

5. Kuorrutusta varten sekoita keskenään kahvi, tomusokeri sekä kaakaojauhe.

6. Kun pohja on jäähtynyt kokonaan, levitä kuorrute päälle. Ripottele vielä Marianne-rouhetta päälle ja anna kuorrutteen jähmettyä kokonaan.

 

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.