Vegaaniset mätimaljat.

Elokuu on perinteisesti rapujuhlien aikaa. Tämä helppo malja on oiva vaihtoehto vegaaneille, jos kutsu jujliin käy.

Raaka-aineena merilevämäti on nykyään melko helposti löydettävissä ihan perusmarketeistakin. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että tuote on varmasti vegaaninen, osa markkinoilla olevista merilevämädeistä on edelleen epävegaanisia karmiinin vuoksi.

Reseptilläni saat täytteen neljään maljaan. 

Tarvitset:

150 g Oatly PåMackania

200 g Alpro Zero Sugars -gurttia (tai esimerkiksi Plantin sokeroimatonta gurttia)

sitruunan

punasipulin

saaristolaisleipää

merilevämätiä

suolaa

sitruunapippuria

tuoretta tilliä

Mätimaljat (1).JPG

1. Annostele PåMackan ja gurtti kulhoon. Sekoita keskenään.

2. Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori kokonaisuudessaan, purista mehu. Sekoita molemmat tuorejuuston ja gurtin sekaan. Mausta makusi mukaan ripauksella suolaa (suolaa kannattaa laittaa hyvin maltillisesti, sillä itse merilevämäti on jo suolaista), sitruunapippurilla sekä tuoreella silputulla tillillä.

3. Murusta leipää haluamasi määrä ja kuutioi punasipuli. Sekoita osa punasipulista tuorejuustoseoksen sekaan, jätä osa sivuun kerrostamista varten.

4. Aloita maljojen kokoaminen. Pohjalle tuorejuustoseosta, keskelle leipää ja punasipulia ja uudestaan tuorejuustoa. Päälle merilevämätiä, leipämurua, punasipulia sekä tuoretta tilliä.

Koti Ruoka ja juoma