Vegaaniset suklaa-appelsiinikeksit

Appelsiinin ja suklaan yhdistelmä on varsin toimiva. Sen ymmärsi jo Fazerin porukkakin vuonna 1953 luodessaan Fazerina-patukan. Saisipa jotain sen kaltaista vegaanisena (vink vink Fazu)!

Kuitenkin, Dr.Oetkerin appelsiinin kuoriraasteella ja tummalla suklaalla saa kotikeittiössäkin aina Fazerinamaisen vivahteen. 

Ohjeella saat 12 piparia.

Tarvitset:

75 g margariinia

1 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoa

0,5 dl kaakaojauhetta

1/2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

2 pss Dr.Oetker appelsiinin kuoriraastetta (myyntipakkaus sisältää kaksi pussia kuoriraastetta) 

muutama pala tummaa (leivonta)suklaata

DSC_0591.JPG

 

 

1. Sulata margariini ensin. Lisää jäähtyneen margariinin joukkoon sokeri ja sekoita

2. Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä appelsiinin kuoriraaste.

4. Nyt voit sekoittaa keskenään kaikki ainekset. Jaa taikina kahdeksaan osaan, pyöritä taikinapaloista palloja, laita pallot leivinpaperin päälle ja paina hieman sormilla palloja lynyyn.

5. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia.

6. Pilko suklaa. Kuumenna suklaa mikrossa, muutaman kymmenen sekunnin erissä, välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. 

7. Sipaise sulaa suklaata jäähtyneiden pipareiden päälle. Ripottele vielä toisen kuoripussin sisältö pipareiden päälle.

 

koti ruoka-ja-juoma