Vöner-lörtsy.

Vöner, oi Vöner. Yksi kaupasta löytyvistä suosikeistani. Yleensä se ei ennätä päätyä edes ruokaan asti, kelpaa oikein hyvin pelkiltäänkin, suoraan pakkauksesta haarukoiden.

Tällä kertaa hillitsin itseni ja lopputulos olikin erittäin onnistunut Vöner-lörtsy.

Tarvitset:

TAIKINA

125 g margariinia

4 dl vehnäjauhoja

1,25 dl sokeritonta soijagurttia

TÄYTE

200 g Vöneriä

punaisen paprikan

isohkon sipulin

1 tl mustapippuria

VOITELU

3 rkl vettä

1 tl agar agar -jauhetta

Vöner-lörtsy (2).JPG

1. Sekoita keskenään kylmä margariini ja jauhot. Lisää joukkoon soijagurtti ja sekoita hyvin. Laita taikina jääkaappiin odottamaan.

2. Silppua sipuli hienoksi, tee sama paprikalle. Kuullota kumpaakin pannulla tovi. Lisää pannulle myös Vöner ja paista hetki.

3. Kaulitse taikina ohueksi levyksi suoraan leivinpaperin päälle. Levitä Vöner-täyte levyn toiselle puolikkaalle, jätä renat noin 2 sentin leveydeltä ilman täytettä.

4. Nosta toinen puolikas taikinasta leivinpaperin avulla täytetyn puolikkaan päälle. Nipistä reunat haarukkaa apuna käyttäen kiinni.

5. Sekoita keskenään vesi ja agar agar, lämmitä seos mikrossa niin, että se kiehahtaa. Voitele lörtsy seoksella ja pistele taikinaan ilmareikiä haarukalla.

7. Paista 225 asteessa 30 minuuttia.

koti ruoka-ja-juoma