Vöner-muffinsit.

Vöner on vilahtanut blogissa aiemminkin ja se onkin yksi taloutemme käytetyimmistä vegevalmisteista. Yleensä Vöner ei ehdi ruokaan asti, sillä närkin sen monesti suoraan pakkauksesta suuhun. Niin hyvää!

Muffinit taipuvat hyvin myös suolaisiksi ja halusinkin yhdistää Vönerin suolaisiin muffineihin. Reseptin jalopenosuikaleilla tarkoitan sellaisia tortillaosastolta kaupasta löytyviä jalopenoja. Voit toki käyttää halutessasi tuorettakin jalopenoa. Näitä oli vain jäänyt purkinpohjalle muutama ja jääkaapin tyhjennysoperaation myötä halusin niistä eroon.

Tarvitset:

6 dl sämpyläjauhoja

1 pkt Vöneriä

1 paprika

jalopenosuikaleita

1,5 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

5 dl makeuttamatonta soijajuomaa

2 tl omenaviinietikkaa

3/4 dl rypsiöljyä

Vöner-muffinsit (1).JPG

Vöner-muffinsit (3).JPG

1. Sekoita keskenään kuivat aineet.

2. Mittaa soijajuoma kulhoon, lisää juomaan omenaviinietikka. Anna juoksettua tovi. Kaada rypsiöljy soijajuoman sekaan.

3. Pilko paprika ja halutessasi myös jalopenosuikaleet pienemmiksi. Suikaloi Vöner pienemmäksi.

4. Sekoita kaikki ainekset keskenään sekaisin.

5. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista muffineita 180 asteessa noin 30 minuuttia.

koti ruoka-ja-juoma