Ladataan...
Vihreitä unelmia

Kaivelin jo muutaman kynttilälyhdyn esiin, jotta piha ei näyttäisi syysasussaan niin ankealta. Jonkin verran väriä vielä löytyy ja ihania nuo ikivihreät tai puoli-ikivihreät perennat, kuten kuvassa laattakivirappujen pielessä kasvavat sammalleimu, sormustinkukka ja myskimalva. Muita vielä vihreitä kasveja ovat valkotäpläimikkä, peipit, vuorenkilvet, jouluruusut ja osa kurjenpolvista. Kuunliljat sen sijaan menivät jo aivan liiskaksi ja päätyivät peräkärryyn lehtikuormaan. Meillä tulee niin paljon perennajätettä ja lehtiä, että kärräämme ne suosista kaatopaikalle keväisin ja syksyisin. Ja vaikka lehtikomposteja on kolme, niin ne eivät aina riitä edes keskellä kesää tulevalle kompostijätteelle. Siilille jätämme yhteen nurkkaan oksia, haketta ja lehtiä enkä muutenkaan puunaa tontin laitoja kovinkaan tarkasti.

Tänään bongasin talitintin kasvihuoneesta nyppimässä lampaantaljaa talvipesän tilkkeeksi. En pysynyt laskuissa, montako poikuetta nuo tintit ehtivät tänä kesänä tehtailla, mutta koko piha on niitä täynnä. Yksi istuskeli tänään myös kumisaappaideni reunalla. Täytyykin muistaa kurkistaa sisään, ennen jalkaan laittamista :)

 

 

 

Ladataan...
Vihreitä unelmia

Olinpa iloisesti yllättynyt, kun Citymarketiin oli tullut uusia yllättäviä Roosa nauha -tuotteita, kuten kiiwejä ja herkkusieniä. Mies osti minulle uuden Roosa-nauhan heti ilmestymispäivänä + kampanjan ruusukimpun. Eilen kävimme haravoimassa vanhemmillani ja molemmilla oli vaaleanpunainen harava. On kyllä upeaa, miten hyväntekeminen on tehty helpoksi ja tuollainen 5-20 senttiä tuotteessa ei tunnu juuri miltään, mutta isoina määrinä kerryttää varmasti suuria summia, puhumattakaan tietoisuuden lisäämisestä.

Kuvan Roosa nauha -ruusut ovat kaksi ja puoli viikkoa vanhoja ja annoin niille jatkoaikaa poistamalla lehdet ja sitomalla kimpuksi muutaman kuivatetun pallohortensia oksan kanssa. Kaupasta ostetut kukat ovat ihania, mutta itse tuunattuna kimpuilla on enemmän merkitystä ja tykkään tästäkin jo vähän nuukahtaneista kukista tehdystä kimpusta paljon enemmän kuin alkuperäisestä (alin kuva). Pitäisi aina sitoa nämä ei-sidotut kukat heti itse. Taitaa olla vähän sama juttu kuin ulkoistettu siivous. On ihana tulla siistiin kotiin, mutta ei siitä saa samanlaista hyvänolontunnetta kuin itse uurastaen. Joskin kolmessa huushollissa siivoaminen on hiukan raskasta, varsinkin kun vanhukset eivät millään haluaisi olla vaivaksi, mutta sainpahan yhden suursiivouksen ja toisen ikkunanpesun tehtyä eilen.

 

#roosanauha #ruusu

Ladataan...
Vihreitä unelmia

Tänään saatiin hankittua kasvihuoneen lattiasta edelleen puuttuneet loput laatat. Olin kuvitellut löytäväni ne jonkun toisen nurkista samaan tapaan kuin puolet löytyi oman pihan perältä, mutta eipä niitä vastaan tullut. Olisin kelpuuttanut erilaisetkin, mutta taimiston kivialesta löytyi sopiva vajaa kahden neliön määrä samoja kiviä. Ja se suihkulähdekin näytti kadonneen talvisäilöön sillä välin, kun ladoin kiviä. Mies hämmästeli sähköjohdon putken päähän ilmestynyttä luumupuuta, luuli minun istuttaneen sen, mutta se on kyllä ihan pyytämättä siihen putkahtanut. Minä vain muotoilin sen tänä kesänä pallomaiseksi. 

Miehen lastatessa taimistossa kiviä ehdin vilkaista irtosipulitarjontaa ja ostaa muutaman setin valkoisia narsisseja ja valkoisia idänsinililjoja. Istutin kokeeksi narsisseja ruukkuun kasvihuoneeseen pakkaselta suojattuun ruukkuun. Otin laiskuuttani mullan kasvilavasta ja se oli melko märkää, joten voipi olla, että jos eivät palellu, niin mätänevät. Vaihtoehto on haudata ruukku kompostiin tai lehtikasaan, kellaria en enää harkitse, koska lähtevät kasvuun liian aikaisin.

 

Pages