Ladataan...
Vihreitä unelmia

Tummanharmaa rappaus tekee meidän terassin yhdestä seinästä vähän tylsän synkän. Terassille myös tuppaa kertymään kaikenlaista sälää, vaikka kuinka päätän, että kuokkien ja puutarhasaksien paikka ei siellä ole. Niinpä tuo synkkä ja sekainen seinusta on kaivannut jonkinlaista säilytyskalustoa. Riittävän suuren hyllykön löytäminen on ollut yllättävän haastavaa enkä ihan täydellistä löytänyt lopultakaan, mutta Ikeasta nyt kuitenkin löytyi ihan kohtuullinen metallinen hyllykkö (à 50e), joita hankin kaksi. Koska on täysin avoin, ei siihenkään ole helppo tavaroita piilottaa, mutta ainakin sillä saa peitettyä tuota synkkää seinää. Varjoisan paikan takia kovin värikästä kukkivaa tuossa ei tule kesälläkään olemaan, mutta onneksi tykkään vihreästä. Tähän välikauteen istutin ruukkuihin vihreitä perennoja: saniaista, rönsytiarellaa ja pikkutalviota sekä yhden muratin. Vähän sekalaista seurakuntaa näin ex tempore -sisustettuna.

 

Ladataan...
Vihreitä unelmia

Ihana päästä muutaman päivän pakkolevon jälkeen ulos nauttimaan upeasta ilmasta. Jos olisin täysin terve, menisin etsimään kantarelleja, mutta nyt tyydyn vain kuvailemaan ihanaa syyspäivää pihassa, jotta selviän illaksi Palloliiton vieraaksi uuteen Periscope-ravintolaan ja stadionille jalkapallomaaotteluun. Jotain iloa miehen valmennusharrastuksesta minullekin :) Ikean kuvastokin on ollut viikon verran kutsuvasti auki olkkarin pöydällä. Olen pitkään etsinyt isolle terassille kohtuuhintaisia hyllykköjä. Törkeän kalliin jo löysin tuolta samaisesta Ratinan kauppakeskuksesta, mutta Ikea taitaa viedä tällä kertaa voiton. Samalla löytynee vessoihin uudet matot ja ehkä joku kaunis kori wc-paperirullille nyt, kun allaskaapisto lyheni 30 sentillä. Terassilta ehdin jo viime viikonloppuna kerätä tekstiilit kuivumaan, kun oli niin kosteaa, tänään piti kaivella istuintyynyt takaisin. Vähän pelonsekaisin tuntein kyllä odotan syksyä ja talvea, kun säät ovat nykyään niin arvaamattomia. Puutarhaihmisenä toivoisi tasaisesti viilenevää syyskeliä, jotta kasvit ehtivät valmistautua talveen ja sen jälkeen lunta ja pakkasta. Pelkona on, että talvi on lauha ja märkä tai lumeton ja kylmä ja tulee yllättäen. Mutta tänään nautitaan auringosta ja lämmöstä, jotka toivottavasti siivittävät Suomen voittoon!

 

Ladataan...
Vihreitä unelmia

Illan paha aavistus vahvistui yöllä, kun heräsin kauheaan kurkkukipuun, kuopuksen tauti oli kaikista varotoimenpiteistä huolimatta tarttunut minuunkin. Olin käynyt työpäivän jälkeen salilla ja sen jälkeen leikannut ja haravoinut ylipitkäksi kasvaneen nurmikon ja nukkumaanmennessä oli kurkku alkanut tuntua vähän karhealta. Aamulla sitten peruin tämän ja huomispäivän palaverit ja varoittelin miestä mahdollisesta yllättävästä hieronta-ajasta ja teatteriseuran vaihtumisesta. Toivottavasti sentään lauantain ohjelmaa ei tarvitse perua, miten sattuikin näin monta aktiviteettia juuri tälle viikolle.

Mies sai eilen asennettua uuden automaattihanan alakerran vessaan, joten siitä eivät pöpöt enää tartu. Ehdittiinkin olla kuukausi ilman hanaa, kun odotettiin ihania Alessin hanoja, joita ei sitten koskaan lopulta saatu. Tilalle valittiin Oraksen Cubista. Ja kyllä oli wc-remontti helppoa ihan omin avuin, viemäri- ja vesiputket ovat nykyään joustavia, allaskaapit tulivat koottuina ja netistä löytyy asennusvideot joka lähtöön. Vähän alkoi taas keittiöremppakin sormia syyhyttämään ja tämä tylsistyminen sohvan pohjalla tulee tunnetusti kalliiksi :)

 

 

Pages