Ladataan...
Vihreitä unelmia

Joka joulu päätän, että tämän vuoden piparitalo oli viimeinen ja silti löydän joka vuosi itseni sellaista väsäämästä.

Kaavat piirsin omasta päästä  puuroryynilaatikosta leikatuille pahveille. Siinä kohtaa kannattaisi koota se talo kokeeksi, jotta huomaa, mikäli arkkitehtisuunnittelussa on toivomisen varaa, kuten vaikka, että sivuseinät puuttuvat... Jos kuitenkin sattuisit huomaamaan sen siinä kohtaa, kun muut osat on jo koristeltu ja malttamattomana odotat niiden kuivumista, niin taikinaa kannattaa jättää vähän varalta jääkaappiin, sillä kauppaan lähtö tässä kohtaa ei nosta kenenkään mielialaa (myös yllättäviä muita pikku katastrofeja, jotka vaativat varaosia, on saattanut joskus harvoin sattua).

Käytin siis ostotaikinaa ja tähän sitä meni vajaa kaksi pakettia. Pinkin pikeerin tein mansikkatomusokerista. En osaa tehdä mitään koukerokoristeita (pursotin varmasti huono), joten siksi tällainen helppo koristelu, joka vaati vain reunaviivojen ja palleroiden pursottelua. Levitettävästä pikeeristä tein vähän löysempää kuin tuosta reunoissa käyttämästäni.

Osat ajattelin kiinnittää jäljelle jääneellä pikeerillä, mutta yhden seinän jälkeen päätin sittenkin valita palovammat sulatetun sokerin. Sen käytöstä en anna ohjeita, tosin selvisin tällä kertaa helpolla, poltin vain yhden sormen. 

Hirvi näytti muottina kovin sympaattiselta, joskin arkkitehti kun en ole, niin en hoksannut, että tulee tuossa pihamaalla seistessään peittämään puolet talosta (mikä taas johtui siitä, että pihasta tuli liian pieni eikä mahtunut kuin tuohon eteen), mutta mitäs pienistä (bambimuotti joululahjalistalla ensi vuoden projektia varten). Sai olla sitten tämän huushollin ihan vimppa piparitalo. 

 

Ladataan...
Vihreitä unelmia

Jos koskaan olet kaivannut lisää säilytystilaa, niin ei kannata! Meillä on 90 neliön lämmin kellarikerros, autotalli, tekninen tila, lämmin ulkovarasto, autokatoksen katossa säilytystilaa, vaja, n. 15 neliön kylmäkellari ja asuintiloissa vaatehuone ja kodinhoitohuone. Ja arvaapa, onko vapaata säilytystilaa? No ei todellakaan. Pidin tänään vapaapäivän ja vietin 9 tuntia maan alla kellarikerrosta siivoamassa.

Täällä on esimerkiksi kolmenlaisia ruokapöydän tuoleja (jos joku joskus muuttaa kotoa ja haluaa retrotuolit mukaan, niin on sitten valinnanvaraa), kaksi suurta tyhjää terraariota (jos joku joskus muuttaa kotoa ja ottaa isompaan lemmikin, niin se voi tulla meille hoitoon siihen pienempään), kaksi polkupyörää (nämä sentään kesällä käytössä), kaksi lastensänkyä (pitäähän nyt lastenlasten nukkua samoissa sängyissä kuin vanhempiensa), yksi seinähyllykkö palasina (töistä pelastettu, jos joku joskus muuttaa kotoa pois ja haluaa sisustaa kämppänsä toimistoksi), varajääkaappi (rippi- ja yo-juhlia varten, puolivälissä mennään), jumppapallo (miksi?), painotanko (kelle?), laskettelusuksia (jos vaikka tulee vielä jonain talvena lunta), golfbägi (eipä ole tätäkään lasten syntymän jälkeen eli 18v:een ulkoilutettu), steppilauta (siis oikeesti!), kaksi cd-tornia (miehen, mm. Madonnaa ja Michael Jacksonia, tosi usein soitellaan) jne jne. Pointti on siis se, että kamaa kertyy just niin paljon kuin on säilytystilaa ja pikkasen vielä enemmän. Joten helpommalla pääsee, kun on pakko kierrättää kaikki turha heti.

Urakan päätteeksi otin kylmäkellarista lonkeron ja laitoin soittimeen Queenia ja makoilen miehen 30-vuotiaalla nahkasohvalla (lonkero on minun saanikäisellä sohvapöydälläni). Voisinkin kuvittaa tämän tosi autenttisilla ipad-kuvilla, joiden laatu komppaa hyvin sisustukseen ;) Terkkuja meidän kellarista!

 

Ladataan...

Ladataan...
Vihreitä unelmia

Mainoksen uhrina päädyin minäkin juhlistamaan 101-vuotiasta Suomea nyt niin trendikkäillä leikkoamarylliksillä ja eukalyptuksenoksilla, kun niitä oli ruokakaupassa edullisesti tyrkyllä. Ja aivan ihaniahan ne ovat, avautuivatkin juuri sopivasti juhlapäiväksi, joskin varmaan kaukaa tänne tuotuja ja sikäli eivät nyt niin teemaan sopivia. Hienoa, että linnanjuhlissa on teemana ympäristö! Hyvää itsenäisyyspäivää!

 

Pages