Ladataan...
Vihreitä unelmia

Miten upea olisi piha, jonka pääväri olisi vihreä ja raikasteena vähän valkoista! Kun vielä suuri osa kasveista olisi ikivihreitä, piha olisi vehreä, suojaisa ja kaunis kaikkina vuodenaikoina. Jos joskus vielä perustan uutta pihaa, aion vakavasti harkita moista ja nämä kasvit kuuluisivat siihen lehtensä pudottavaan osuuteen.

 

Ladataan...
Vihreitä unelmia

 

Aamulla tehdessäni lähtöä töihin pihalla pomppi ruskea ja harmaa rusakko (löytyvät Instan tarinoista). Toivottavasti eivät kovin pahasti popsi kasvejani, joinakin talvina ovat syöneet jopa japaninmarjakuusia. Olen usein jättänyt niille leikattuja omenapuun oksia, mutta jostain syystä ne eivät ole koskaan kelvanneet, vaikka muuten kyllä parturoivat puista alimmat oksat. Ehkä siihen aikaan keväästä on jo sitten muutakin ruokaa riittävästi tarjolla. Muita isompia tuholaisia meidän pihassa ei onneksi käykään, kukkasipulitkin saavat olla myyriltä rauhassa. 

Mielenkiinnolla odotan, mikä kukkakollaaseistani kerää Instagramissa eniten tykkäyksiä, toistaiseksi taitaa violetti olla vahvoilla, mutta luulisin tästä pinkistäkin tykättävän. Jostain syystä kokosin sen kuitenkin vasta neljäntenä, ehkä ei sittenkään ole oma lempivärini puutarhassa. Olen jo autuaasti unohtanut, millaisia tulppaaneja syksyllä istuttelin, toivottavasti jotain ihania, kuten nämä viimekesäiset, vaikka alennusmyynnistä taisin ne perinteisesti hankkia.

 

Ladataan...
Vihreitä unelmia

Kolmanneksi väriksi valikoitui valkoinen, jota keväällä onkin puutarhoissa paljon hedelmäpuiden kukkiessa. Perennoissa valkoiset lajikkeet ovat harmittavan usein herkempiä ja huonommin leviäviä, kuin värilliset. Useamman kerran olen yrittänyt huonolla tuloksella kasvattaa valkoista särkynyttä sydäntä tai kurjenmiekkaa. Onneksi on paljon helppojakin valkoisia kukkia kuten akileija, rönsytiarella, kanadanvuokko ja arovuokko. Valkoiset syreenit ja alppiruusut ovat myös ihania, joskin vähän huonommin tuntuvat nekin kasvavan kuin perinteisemmät värit. Toivottavasti lakkiaisviikonloppuna kukkivat omenapuut. Piti jo vähän fiilistellä, miltä piha yleensä tuohon aikaan näyttää:

 

Pages