Valmiina Avoimiin puutarhoihin

Seitsemän viikon kesälomasta toinen viikko puolivälissä ja on kyllä ollut ihana lomanaloitus. Mies tekee vielä (etä)töitä ja muutenkaan pitkällä lomalla ei iske paniikki, että pitäisi joka päivä nähdä ja kokea jotain hienoa. Voi siis kaikessa rauhassa heräillä omaan tahtiin, polkaista pyörällä aamu-uinnille, tehdä haahuilukierros puutarhassa, nauttia aamupala auringossa ja miettiä, mitä sitä tänään tekisi vai tekisikö mitään. Aurinko on tainnut paistaa joka päivä ja hellerajakin varmaan rikkoontua useimpina. Sen verran kuumaa on ollut, että aamulla napsautin ostoskoriin jotakin viilentävää, saa nähdä, kehtaako sitä koskaan täällä esitellä. Vanhaa tassuammetta puutarhaan etsiskelin, mutta ikäväkseni en sellaista löytänyt.

Pihassakin on hikoiltu pientä muutosta, etupihan rinteen reunamuurina olleet laattakivet siirtyivät pihan puolelle ja poika latoi tilalle uuden matalan muurin betonikivistä, jotka haettiin paikallisesta rautakaupasta lauantaina vartti ennen sulkemisaikaa, kun keksin, että ne on saatava nyt. Valinta oli näin helppo, kun valikoimaa ei juurikaan ollut, mutta ihan ok siitä tuli. Uusia taimiakin on pihaan ilmaantunut taas aika liuta, vaikka istuttamiselle kuuma kesäkuu ei kovin otollista aikaa ole ollut. Toisaalta en sitten taas ole ostanut yhtään kesäkukkaa, talvetetuissa ja siemenkylvöissä on ollut ihan riittämiin kasteltavaa.

Reilun viikon päästä sunnuntaina 9.7. on taas Avoimet puutarhat ja otan osaa toista kertaa peräkkäin. Eli meille saa tulla kiertelemään, juttelemaan tai hörppäämään kupin kahvia yksin, yhdessä tai vaikka koiran kanssa ja olen kaivellut pieniä taimia myös myyntiin. Viime vuonna oli tosi mukavaa, mutta harmitti, etten ehtinyt kaikkien kanssa rauhassa jutella, tänä vuonna ei varmaan samanlaista tunkua ole, joten tervetuloa! Ja toki saa ihan itsekseenkin kierrellä tai istuskella, jos siltä tuntuu :).

https://www.avoimetpuutarhat.fi/puutarhat/vihreita_unelmia/

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *