Kaikkea kivaa tekisi mieli tehdä, mutta niin se vain on, että aika ei riitä puoleenkaan. Tänään lintsasin lenkin ja kuopuksen futsalpelin ja kädentaitomessuista en edes haaveillut.

Sen sijaan tein sisustussuunnitelmaa eilen nähtyyn asuntoon, josta ehkä tulee pojan opiskelijakämppä ensi kesänä. Kerrankin ollaan ajoissa liikkeellä ja taidan olla enemmän innoissani kuin poika itse. Kokonaan puuttuvat säilytystilat tosin hämmentävät ja tulevat vaatimaan luovia ratkaisuja. Vähän haaveilen myös pääseväni tuonne välillä itsekin viikonloppua viettämään.

Aloittelin myös talvikoristeluja ja ihania materiaaleja löytyy onneksi ihan omasta pihasta. Japaninmarjakuusesta kranssioksia leikatessa selvisi tuo nimen marja-osuus, en ole tainnut pieniä punaisia marjoja aiemmin huomatakaan (vitsi jos tuo sama lause löytyy vuoden takaa, jotenkin tuli deja vu -tunne tuota kirjoittaessa). Muut oksat ovat serbiankuusesta, pihdasta, tuijasta, pienistä koristekatajista ja ikivihreästä pikkutalviosta. Marjat ovat taatanpihlajasta (alempaa löytyy kuva niistä marjakuusen marjoistakin).

Löysin varastosta moskiittoverkon yläpäässä olleen suuren bamburenkaan ja tein siitä oven viereen oikein jättikranssin. Koska rinkula oli jo itsessään kaunis, jätin yläosan paljaaksi. Tämä on vähän kuin kertoisi, mitä oli ajatellut ostaa toiselle lahjaksi, muttei sitten ostanutkaan, pimeys meinaan yllätti eikä siitä ole kuvia 🙂 . Loput oksat käytin havuketjuun, jonka tein tällä kertaa vihreän puutarhaletkun päälle. Se jäi kesken ja ripustin sen odottelemaan kasvihuoneen katon reunaan. Vähän mietin, meneekö siinä hukkaan, ehkä päätyy kuitenkin pääovelle, kunhan valmistuu. Nämä lyhyet päivät eivät onneksi minua masenna, mutta ärsyttävät kyllä, kun mitään ei tahdo ehtiä tehdä päivännäöllä.

Ensimmäisen kuvan jouluvalot ovat naapurin puolella, itsellä nekin vielä suunnitteluasteella. Harkitsen etupihan suuriin tuijiin lipputankovaloja, mutta 7 metriset valot ovat ehkä 4-metrisiin puihin vähän pitkät. Ehkä ne voisi kiertää, onko kellään kokemusta? Toinen ongelma on aina valojen värit, lämmin valkoinen tuntuu olevan keltainen tai ruskehtava ja kylmä valkoinen sininen. Ja ihan takuuvarmasti ovat joka tapauksessa erisävyiset kuin vanhat.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *