DIY: mandariini + oliiviöljy = kynttilä
Löysin netistä hauskan ohjeen, miten tehdä klementiinistä ja oliiviöljystä kynttilä. Oma hedelmäni taitaa olla virallisesti satsuma, mutta laji ei liene kovin oleellinen. Idea on leikata kuori varovasti keskeltä niin, että kuoren puolikkaat saat ehjänä pois. Yläpuoleen pitää lisäksi jäädä kannasta pieni ’sydän’. Yläpuoliskoon lorautetaan sen verran oliiviöljyä, että osa ’sydämestä’ jää pinnan yläpuolelle. Sitten leikataan alapuoliskon keskelle aukko, itse tein tähden. Sen jälkeen voikin kynttilän sytyttää ja laittaa kannen päälle (ilman kanttakin on kaunis). Oma sydämeni ei ollut ihan keskellä ja kansi pääsi hiukan kärtsäämään. Hämmästelemme paraikaa, miten pitkään tuo oikein palaa, ohjeessa puhuttiin puolesta tunnista. Lienee sanomattakin selvää, että tämäkin ’kynttilä’ vaatii palamattoman alustan, eikä sitä saa jättää valvomatta ja kannen aukosta kannattaa kyllä tehdä reilumpi kuin videossa, palanut mandariininkuori ei tuoksu niin hyvältä, kuin voisi kuvitella 🙂