Zucchinia uudella tavalla

yhd2.jpg

yhd3.jpg

Matti Myöhäisenkin kesäkurpitsat alkavat olla nyt syötäviä. Parhaimmillaan ne ovat vain 15-senttisinä, minkä jälkeen kuorikerros alkaa paksuuntua ja sisältö muuttua puumaisemmaksi. Itse käytän zucchineja lähinnä ratatoullessa ja grillivartaissa, mutta eilen päätin grillata sellaisenaan. Halusin niistä kuitenkin vähän maukkaampia ja silti terveellisiä, joten murskasin ensin basilikaa morttelissa ja levittelin sitä pintaan ja päälle arvokasta mutta ihanaa avokadositruunaöljyä, joka on meidän perheen uusin mausteöljysuosikki. Maistuu ihanalta myös leivän päällä ! Sitten vielä myllystä ripsaus karkeaa mustapippuria ja merisuolaa ja tilkka mikrossa sulatettua hunajaa. Hyvältä maistuivat grillatun lihan ja uusien perunoiden kera. Pitkittäin leikattuina sain vielä ulkonäöstäkin vähän kiinnostavamman kuin perinteiset pyöreät siivut. Helsingin reissun väsyttäminä heräsimme tänään vasta kymmenen maissa, mutta ulkona oli ihan kuin kesällä pari tuntia aiemmin. Aamukaste pisaroi kasvien lehdillä ja aurinko siivilöityi koivun oksien välistä, lämpötilakin mätsäsi ja söimme brunssin terassilla. Ihana päivä tulossa taas. Kotona on ollut mukavan rauhallistakin, kun kuopus on yökyläilemässä, ei jatkuvaa riitelyä, mitä nuo kahden vuoden ikäeron omaavat varhaisteinit tuppaavat alati pitämään. 

leipa.jpg

 

suhteet oma-elama terveys ruoka-ja-juoma