Äitienpäivänä

Kesä alkaa meillä virallisesti siitä, kun pikkuiseen puutarhalampeen laitetaan pumppu ja vesi alkaa iloisesti solista. Yleensä se on ollut näin äitienpäivän tienoolla, jos yhtään on nättiä keliä ollut. Ja meillä on ollut ihan kesälomakelit, toivottavasti näitä riittää heinä-elokuullekin, jolloin pidän vuosiloman pidennettynä kahden viikon lomarahavapailla.

Lähes kaikki purkeissa sisällä kasvatetut kasvit on jo karaistu ja selviävät ulkona, gladiolukset jouduin jo istuttamaan kukkapenkkiin, kun laitoin ne kasvamaan aivan liian aikaisin. Niitä vähän joudun vielä harsolla suojaamaan, saa nähdä, tanakoituvatko ne ollenkaan, nyt ovat melko rentoreinoja. Tueksi laitoin harjateräksen pätkiä, jotka ovat mielestäni tosi kivan näköisiä. Sitten kun se vääjämätön hallayö iskee, niin pientä puuhaa on tällä rintamalla.

Perjantaina, kun kiittelin hiljaista aamupalaa terassilla, niin äitienpäivän kunniaksi naapuri päätti aamulla suorittaa ensimmäisen ruohonleikkuun. Onneksi nautin aamupalan sängyssä. Sen jälkeen, kun kiertelin pihamaata, taisi ruohonleikkuri pelästyttää rusakon liikkeelle ja se loikki melkein varpaideni yli. Siitä loikkasi suoraan siihen ainoaan kasvilaatikon lokerikkoon, jossa jo kasvaa salaattia. Yllättävän pienet jäljet sinne jäi ja pitkäkorva saa kyllä minun puolestani meidän pihalla loikkia. Kesäaikaan ei toistaiseksi ole koskaan syönyt mitään.

Ja sitten ne aiheeseen liittyvät kuvat:

20160507_äitienpäivä_lily - 1.jpg

Täsmälleen suihkun takana töröttävät harjateräksiin köytetyt gladiolukset (yllä)

20160507_äitienpäivä_lily - 2.jpg

Rentukat kukkivat lammessa

20160507_äitienpäivä_lily - 6.jpg

Pihan perällä kasvavat suurimmat valkovuokkomättäät

20160507_äitienpäivä_lily - 7.jpg

Kevätkaihonkukkien lehdetkit alkavat jo vähän peittää paljasta maata

20160507_pikkusydän - 1.jpg

Lämpimimmässä paikassa olohuoneen ikkunan alla kukkivat jo pikkusydämetkin

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *