Alkukesän kukkaloistoa

Tämän kesän rypistykset on onnellisesti ohi, terassi laatoitettu ja kuopuksen Gaudeamus Igiturit laulettu. Tosin juhlat katseltiin kotona, juhlakaluilla oli maskit ja laulukielto esti laulamisen. Kun vielä koulu sössi tekniikan, niin että reksin puhekin jäi kuulematta, niin eihän tuo yhtään samalta tuntunut kuin ”oikeat” juhlat, mutta onneksi kotona voitiin juhlia lähes normaalisti, koska sää suosi ja saatiin ripoteltua pöydät puutarhaan turvaväleillä. Kuvien otto jäi normaaliakin vähäisemmäksi ja piti lavastaa niitä vielä kaksi päivää jälkikäteen. Samaa tein esikoisenkin juhlien kohdalla. Virallinen potrettikin on vielä ottamatta.

Pihan kukinta alkaa olla parhaimmillaan ja kauhistelin juuri, että kuinka tulin sopineeksi Tampereen puutarhaseuran vierailun meille heinäkuun lopulle, vaikka viime kesän lehtijutun teossa totesin, että meillä ei juhannusviikon jälkeen kuki mitään. Tuon lehtijutun kautta tuo vierailupyyntö tulikin, joten tervetuloa vaan, jos satut kuulumaan yhdistykseen. Voin sitten kertoa, mitä meillä olisi kukkinut, jos olisitte käyneet kesäkuussa 😄.

Mies kaipasi eilen kompostorille tyhjennyspaikkaa, joten laajentui taas yksi kukkapenkki sillä välin, kun olin vanhemmillani siivoamassa. Asukkejakin oli siihen tyrkyllä pari pensasta ja liuta jaettavia perennoja, mutta istutin ensi hätään dahliat. Otin ne kellarista kasvamaan ihan liian aikaisin ja sitten en jaksanut istuttaa ja ovat kasvaneet parvekkeella säkeissä jo useamman viikon. Mahtavatko kukkia lainkaan, en ainakaan bongannut istuttaessa nuppuja.

Myös kurkut istutin vasta eilen,  niissä on hädin tuskin ensimmäiset oikeat lehdet, tomaatit sentään jo kukkivat, tosin niitä oli aivan liikaa, joten laitoin useamman samaan purkkiin, saa nähdä, kuinka se vaikuttaa satoon. Myös kurkkuja laitoin laiskuuksissani kaksi per purkki. Ja laiskuuden huippu oli, että ostin bambukeppejä herneiden tueksi. Satoi niin kovasti enkä halunnut lähteä pajunoksia etsiskelemään, kun hyttysiäkin on niin jukkelisti ja satuin poikkeamaan Hankkijalla paria tainta hakemassa ja siellä oli juuri sopivia keppejä tarjolla. Toivottavasti joku panda ei joutunut dieetille mun laiskuuden vuoksi.

Perennoista suurin osa näyttää kukkivan tänä vuonna komeasti, samoin kaksivuotisista sormustinkukkia ja harjaneilikoita on tulossa paljon ja lemmikki on suorastaan vallannut pihan. Lisäksi näyttää siltä, että viime vuonna siemenistä kylvämäni tähkälaventelit saattavat kukkia. Kuinka ihanaa se olisikaan! Mutta kuvat puhukoot puolestaan.

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *