Alkutalven touhuja

Vaikka marraskuu on usein pimeä ja märkä ja lyhenevät päivät kellonsiirtoineen väsyttävät, niin siinä on kyllä paljon ihanaakin. Alkutalven lumisateet jaksavat ilahduttaa, kunnon sateita ei tosin vielä täällä Pirkanmaalla ole saatu, mutta maa on kuitenkin juuri ja juuri valkoinen ja se jo vaikuttaa kummasti mielialaan. Ulkotiloja on ihana sisustaa talveen, käytännössä siis lisätä erilaisia havukoristeita. Verotin taas tänään vähän lapsuudenkodin kuusiaitaa ja tein pari uutta kranssia. Tällä kertaa halusin niistä vähän villimpiä kuin yleensä ja käytin pihasta löytyneitä kuihtuneita saniaisia, jaloangervoja ja heiniä. Innoissani tein ne niin nopsaan, että huomasin ripustaessa niiden olevan vähän muotopuolia, mutta Instagramissa joku kutsui sitä kauniisti vahvaksi käsityön leimaksi 😄.

Eilen ripusteltiin esikoisen kanssa myös jouluvalot ja pesin ja ripustelin myös parisenkymmentä kynttilälyhtyä. Olen aika varma, että vaikka sähkön hinta olisi mitä, niin meillä menee kynttilöihin enemmän rahaa kuin kynttiläsarjojen sähköihin. Toki sähköä pitää säästää ihan solidaarisuussyistä, itse tingin mieluummin paloajasta kuin määrästä. Eri sarjat voi vaikka ajastella vähän erilailla. Perinteisesti ollaan sytytetty kynttilät vasta joulukuun vaihtuessa, tänä vuonna varmaan 1. adventtina eli viikon päästä sunnuntaina. Vähän tosin fuskasin ja terassilla ovat tänään jo palaneet vähän aikaa 🙂.

Linnuille on myös laitettu lautoja ja niiden ruokinnan aloitus tuo paljon iloa tähän alkutalveen. Isänikin tykkää seurailla lintujen ja oravien puuhia, joten kävin sielläkin tänään ripustelemassa talipalloja ja täyttämässä lintulaudan.

Joulukorttimallia olen jo hetken etsiskellyt ja eilen kokeilin tehdä suodatinpusseista joulupalloja. Kolmesta pussista saa yhden tuollaisen alla olevan kuvan pallon ihan helposti. Seuraavaksi pitää kehitellä adventtikynttilät, vähän on niiden suhteen ideat hukassa, mutta hätätapauksessa otan uusioidean käyttöön. Takkaan olisi myös kiva tehdä pieni havuköynnös, mutta sillä ei vielä ole kiire, ehtii muuten varista ennen joulua. Paljon kaikkea kivaa kuitenkin jo tehty ja vielä tulossa jouluun asti. Mukavia puuhia sinnekin!

 

koti diy piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *