Edullinen ja kaunis metallireuna yrttikehään

Haluan vinkata helposta ja edullisesta metallisesta nurmikon reunalistasta. Löysin sen ihan vahingossa Pirkkalan Hankkijasta ostaessani pitkään etsimääni keijuängelmää. Tuotteen nimi etiketissä oli Metallireuna 1,5 mm x 16 x 106 cm, lisäksi siinä oli tukkuliikkeen nimi Hortex. Muualla samannäköistä näyttää olevan myynnissä nimellä EverEdge ja kalliimmalla hinnalla. Meni hetki asennusvideon etsinnässä, kun tuota oikeaa tuotenimeä ei ollut tiedossa.

Olen kaivannut yrttikehän sisäreunaan kaunista reunusta, jotta multa ei sekoittuisi soraan ja kastelu helpottuisi ja tämä sattui vielä olemaan täydellisen pituinen (Hankkijassa myytiin kappaleittain metrin pätkinä, omaani meni 5kpl, hinta 6,90e/kpl). Maalipintaan tulee helposti naarmuja, joten en tiedä, miten hyvin toimii nurmikonreunuksena, jos sitä ruohonleikkurilla kolhii enkä kestävyyttä. EverEdgen sanotaan olevan galvanoitu ja tämä on kuumasinkitty, mikä taitaa olla sama asia. Tätä on ilmeisesti useampaa paksuutta, omaani pystyi taivuttamaan, eli kehä on tehty suorista paloista. Myynnissä oli myös valmiiksi taivutettuja puiden ympärille tarkoitettuja. Videolla näytetään myös, miten voi taittaa kulman. Kiinnityksessä ylempi kiinnike asetetaan paikalleen ja alempi taitetaan ruuvimeisselillä 45 asteen kulmaan. Tämän kanssa vähän pähkäilimme ja piti metsästellä tuo video.

Yrttikehässäni kasvaa keskellä parsaa ja ympärillä oreganoa, timjamia, rosmariinia, salviaa ja viinisuolaheinä. Muutaman punaisen auringonkukan ja ruiskukkaa istutin siihen myös, mutta niille on ilmeisesti vähän kuiva paikka. Ympärillä on siis tämä metallireuna ja sen ympärillä singeli (pienempi koko) ja ulkoreunassa noppakivi. Singelin alla on suodatinkangas. Itse kehä on tehty silmämääräisesti hätähousu kun olen, eikä se ole ihan pyöreä 🙂

Kehän vieressä on musta istutuslaatikko, jossa kasvaa mm. kuvissa olevaa korianteria. Laatikon ja kehän väliin istutin salaatin, joka ei mahtunut muualle ja näyttää siinä tosi kivalta. Mieheni innostui takvella lehtikaalista, joten sitäkin istutin vähän joka paikkaan, mutta istutuslaatikossa ja maassa se tuntuu katoavan parempiin suihin, sille paras paikka on ollut terassin hylly. Myös maassa olevien ruukkujen taimia on nakerreltu.

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *