Jouluvalmisteluja

Heräsin lauantaiaamuna varhain kahden viikon joululomaan ja tein ensitöikseni työlistan, jonka otsikon muutin mukavammalta kuulostavaksi joulun puuhalistaksi.

Joulun alla käy aina kiivaana keskustelu, että pitääkö koti kuurata jouluksi katosta lattiaan vai riittääkö mäntysuopaan kastettu rätti sohvan alla. Itse taidan tehdä tänä vuonna suursiivon, koska ei sitä tule koskaan muulloinkaan tehtyä ja nyt on viikko aikaa ja sopiva keli tekstiilien tuuletukselle ja mattojen lumipesulle. Eli se on juurikin aloitettava tänään, ennen suojakelejä.

Kaappeja en siivoa, mutta kylppärin ja saunan kuuraan, putsaan viemärit, matot pääsee ulos, ehkä vahaan parketin, pesen sohvien päällyset ja tamppaan sohvatyynyt, tuuletan petivaatteet, pesen uunin ja puhdistan takan ja kiukaan luukut. Kukkia en taida tänä jouluna viedä suihkuun, etteivät saa liikaa vettä, kun on näin pimeää.

Mies yleensä pesee lauteet ja tamppaa matot, mutta muuten kyllä tykkään siivota itse. Siivouksen jälkeen koristelen kodin jouluun kuusta lukuunottamatta, joka tulee sisään vasta aatonaattona. Tämä on tietysti se paras hetki. Joulukukkia ehkä pitää vielä hakea lisää ja jo ostetut hyasintit istuttaa. Amaryllikset jo kukkivatkin täyttä päätä, kerrankin ajoissa. Jouluruusut päätin jättää tänä vuonna kauppaan, vaikka ovat suosikkejani, kun niistä on usein enemmän surua kun iloa, kun eivät tahdo lämpimässä ja hämärässä viihtyä. Kuvan joulutähti sen sijaan on selvinnyt jo vuoden.

Ylimääräisenä hommana on vielä eilen tulleiden uuden pakastimen ja jääkaapin käyttöönotto ja vanhoista eroon hankkiutuminen.

Viikolla hoitelen sitten ruuat ja pojan kanssa siivouksen lapsuudenkodissa ja isälle kuusen. Onneksi on reilusti aikaa, ettei hommat mene stressin puolelle ja lahjat on lähes kaikki hankittu. Meikäläisen joulushoppailut hoituivat kävelylenkeillä Tokmannin pakettiautomaatille, eilenkin kävin siellä kahdesti.

Mukavaa joulunodotusta ja kannattaa muistaa, että kaikki tyylit valmistautua jouluun ovat ihan yhtä hyviä 🙂.

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *