Kasvihuoneen syyslook

Kesän ja puutarhakauden päättyessä tulee aina vähän haikea olo. Itse kulutan kesäaikaan valtaosan vapaa-ajastani multaa kuopsutellen ja syksyllä pitää miettiä, että mitä tilalle. Toisaalta pihan syystyöt ja varsinkin kolmen pihan syystyöt työllistävät niin paljon, että lokakuun jälkeen olen kyllä varmaan ihan valmis unohtamaan pihatyöt muutamaksi kuukaudeksi. Oman pihan lisäksi pitää tänä syksynä laittaa pihoja pakettiin myös vanhempien tontilla ja anopin rivaripihassa. Kuopuksen koronavilkkuhälytyksen takia en tosin taida uskaltaa tänä viikonloppuna kumpaankaan mennä.

Viikolla sain väkerrettyä pari pikaista kranssia ennen kuin pimeä ja pakkanen veivät voiton. Tänään on ohjelmassa kesän purkeissa kasvaneiden perennojen istutus. Olen töistä oppinut uuden trendin pilkkoa asiat pieniksi ja ensin siirsin ruukut samaan paikkaan. Seuraavaksi kippasin sisällöt pois ja jos kolmannessa vaiheessa saisi ne sitten jo istutettua jonnekin ja viimeiseksi inhokkityöksi jää vielä ruukkujen pesu ja varastointi.

Kasvihuoneessa oli enää lehtikaalia, joka viime talvena selvisi koko talven ihan maassa ja terassillakin. Nyt kasvavat tomaattiruukuissa, joten ajattelin pakastaa ne viikonloppuna. Nostin ruukut pois ja siivosin ja sisustin. Se on ihan parasta puuhaa. Sisälle päätyivät terassin viimeiset kesäkukat ja vähän havunoksia, mustat kalusteet ja taljoja. Keltaiset lehdet katolla ja ihana auringonpaiste kruunasivat pienen kasvihuoneeni. Luulenpa, että sinne kurkistetaan Instagramin tämänviikkoisessa sunnuntaivideossa.

Keltaiset lehdet katolla ja ihana auringonpaiste kruunasivat pienen kasvihuoneeni.

Ainekset

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *