Keskikesän kukkapläjäys ja ensiviikon elämänmuutos

Kauheaa väriloistoa meillä ei kyllä ole, kun lähes kaikki kukat ovat pinkkejä, violetteja tai valkoisia ja niistäkin samanväriset tuntuvat löytäneen tiensä samoihin penkkeihin, mikä on hämmästyttävää. Tällä hetkellä näyttävimmin kukassa ovat perennoista pionit, kurjenpolvet, harjaneilikat ja jalopähkämöt. Myös köynnöshortensia ja kameliajasmike tuovat valkoisilla kukillaan raikkautta vihreyden keskelle.

Pionit aukesivat helteistä johtuen nopeasti ja joka puolella taloa lähes yhtä aikaa, joten ilo jäänee aika lyhytaikaiseksi. Maljakossa näyttävät kestävän yli viikon eli ehkä jopa pidempään kuin kukkapenkissä. Sadekuurojen painamia kukkia voikin siis hyvillä mielin ottaa maljakkoon.

Tällä hetkellä odotan innokkaimmin laventelien ensimmäistä kukintaa ja tähkäesikon toista. Jälkimmäinen teki viime vuonna yhden kukan ja tänä vuonna jo kuusi. Ehdin jo luulla, että on kuollut ja sen jälkeen, ettei kuki, mutta antoi vaan vähän odotuttaa itseään.

Meillä on tapahtumassa suuri elämänmuutos, kun kuopus aloittaa ensi viikolla armeijan, tänään oli viimeinen päivä kesätöissä. Vielä en tiedä, ovatko korona-ajan lomajaksot edelleen käytössä eli että ovat pitkään kiinni ja pitkään vapaalla, vai palataanko jo normaaliin lomakäytäntöön. Joka tapauksessa tullaan oleen miehen kanssa entistä enemmän kaksin. Siivota varmaan tarvii vähemmän ja ruokamäärän saa puolittaa 🙂.

koti piha-ja-puutarha ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *