Kevään merkkejä

Radiohiljaisuutta takana sen verran, että on vaikea aloittaa. Huoli yli kasikymppisistä vanhemmista painaa, toinen eristyksissä sairaalassa ja toinen yksin kotona eikä Euroopassa seikkaileva esikoinen helpota tilannetta yhtään. Ajattelin skipata hiihtolomakuvat Lissabonista ja laittaa muutaman kuvan kevätkylvöistä ja talvihorroksesta heräilevistä kasveista. Heti loman jälkeen kylvin zinniaa, tomaattia ja paprikaa ja kaikki itivät hyvin. Laventelikylvöksen laitoin terassille kylmäkäsittelyyn, mutta siellä ei näy vielä mitään eloa.

Aitoviikunan silmut pullistuivat kellarissa siihen malliin, että toin sen ruokailutilaan ja ensimmäiset ihanan keväänvihreät lehdet puhkesivat nopeasti. Viime keväänä kasvoi valtavalla vaihdilla ja teki paljon pikkuisia hedelmänalkuja kunnes yhtäkkiä tuli stoppi ja pudotti hedelmät ja muutenkin kituutti koko kesän. En yhtään tiedä, mitä tein väärin. Kellarissa kasvavat kovaa kyytiä myös ruusut ja viiniköynnös. Ruusuissa on kirvoja, enkä oikein tiedä, mitä niiden kanssa tehdä. En viitsisi niitä tartuttaa huonekasveihin, joten ovat toistaiseksi karanteenissa nekin :).

Ulkona kevät eteni tänään sen verran, että keräilin jouluvalot ja havuköynnöksen pois ja möyhentelin kompostoria, joka on talven aikana taas tiivistynyt liikaa. Ei tule käytettyä  kuiviketta riittävästi, joten nyt sekoittelin sinne ämpärillisen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *