Koulintaa

Vihreitä unelmia

 

Tomaatintaimet ovat tänä vuonna hennompia ja hailakampia kuin aiemmin. Lajikekin on uusi, mutta luulen kastelleeni näitä liikaa. Nostaessani purkkirivistön ylös nähdäkseni, onko astiassa vettä, hämmästyin melkoisesti pitkinä roikkuvia juuria. Mielestäni noin ei ole aiempina vuosina käynyt. Eipä muuta kuin koulinta vol 2 työn alle ja taimien istutus puolta syvempään. Tuleepahan reilusti juuria. Näin jossain ohjelmassa tomaatit istutettavan jopa kyljelleen.

 

Kaikki liikenevä aika viikonloppuna käytettiin halonhakkuuseen, lumien levittelyyn ja haravointiin. Vein kasvihuoneeseen jo joitain vähemmän tärkeitä kasveja, sillä säätiedotuksen mukaan olisi tulossa vain pientä hallaa ja kuvittelisin lämpötilan pysyvän siellä plussalla. Kasvihuoneen vieressä on valtava kasa halkoja ja tuhannen taalan kysymys kuuluu, mihin ihmeeseen ne näin pienessä pihassa laitetaan kuivumaan. 

Yllä olevassa kuvassa on monivuotinen timjami ja alemmassa kuvassa pasuunakukka. Sen pistokastaimet vein kasvihuoneeseen, mutta tämän suuren kanssa en ota riskejä, se on selvinnyt talvesta kylmäkellarissa normaalia paremmin.

Terassikauden avajaisten kunniaksi leivoin marjapiirakan, pakastimesta löytyi mustikoita vuodelta 2014 :)

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.